Амбицията ни е да покажем, че различна политика е възможна

...
Амбицията ни е да покажем, че различна политика е възможна
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Ваня Григорова се оказа падаща звезда

„ Амбицията ни е да покажем, че друга политика е допустима и че може да има членове на Европейския парламент от България, които отстояват достолепието на страната, като не се тормозят да приказват неща, които може да не се харесат на главната линия в Брюксел. За нас са значими мирът, достолепието на хората, отбраната на правата на служащите, отбраната на труда, отбраната на дребните и междинните предприятия и на тези, които всекидневно се трудят за своята издръжка и да основават работни места. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и определен за лидер на листата за европейските избори Кристиан Вигенин в предаването „ Офанзива “ на NOVA News.


По неговите думи всичко това би трябвало да бъде основано на ясни правила, където е и огромният въпрос.


„ Десетки хиляди социалисти и симпатизанти преди 5 години обикаляха страната, дежуриха до късно в секционните изборни комисии да защитят резултата, с който Елена Йончева става член на Европейския парламент. И в този момент, 5 години по-късно, тя кацна на коляното на Пеевски. Това за нас е необяснимо “, уточни Вигенин.


Според него надали има някой, който преди 5 години да е дал своя вот за Йончева и в този момент да не съжалява за това. „ Всеки прави своя избор в живота и в политиката. Елена Йончева направи неверен избор - без значение дали го направя тя самата, или вследствие на зависимости. Да смяташ, че ще работиш за самостоятелни медии, че ще се бориш с корупцията и проведената престъпност, под крилото на Пеевски – малко е необичайно “, разяснява социалистът.


„ Жалко е, че хора, които можеха да бъдат сериозна част от една същинска лява опция, каквато е Българска социалистическа партия и каквато построяваме с редица други обединения сега, решиха, че техният път е другаде. Всички тези, които показват една учудващата за мен политическа шевливост, изключително Ваня Григорова, която мина като метеор през няколко обединения за няколко избора, най-после може и тя да приключи на коляното на Пеевски – показват, че се пробват да построяват опция на Българска социалистическа партия. Докато главната задача на Българска социалистическа партия е да изградим опция за развиването на България. Мисля, че тук е доста елементарен избора за тези, които наблюдават какво се случва в страната “, сподели още Кристиан Вигенин.


По неговите думи няма защо Българска социалистическа партия да благодари на Ваня Григорова, в случай че към днешна дата всичко това, за което тя приказва, е изтрито и от него не остана нищо.


„ Нито от огромната коалиция в София, нито от така наречен звезда, която се оказа падаща – Ваня Григорова. Нищо не остана от тази сила, която трябваше да роди опция за София. И откакто всичко това беше унищожено в София, е тръгнала да прави опция за България ли? Това е несериозно “, уточни Вигенин.


Според него за един политик същинската оценка идва не незабавно, а с времето – да покажеш резистентност, поредност и ясни правила.

 

„ Точно поради това Българска социалистическа партия няма защо да се тормозим, тъй като времето сподели, изключително през последната година, която беше извънредно тежка, че ние се оказахме най-твърди и най-последователни. Вярвам, че това хората го виждат “, счита социалистът.


По думите му при отстраняването на Росен Желязков е нямало коалиция, а политически обединения, на които им е омръзнало да се злоупотребява с правилника на Народното събрание и през поста ръководител на Народното събрание да се извършват персоналните стремежи на Бойко Борисов и Делян Пеевски.


„ В продължение на три Народното събрание даваме една рецепта, която никой не се следва, само че всяко държавно управление или се проваля, или просто не може да бъде основано. Ние считаме, че стабилизирането на България и осъществяването на политическите цели, от които страната има потребност, е допустимо, в случай че политическите обединения дадат поддръжка на експертен кабинет, само че с доста ясно написана стратегия, с ясни цели и ясни периоди “, сподели за опциите за ръководство след изборите Кристиан Вигенин.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР