В един топъл августовски ден през 1964 г. огромна тълпа

...
В един топъл августовски ден през 1964 г. огромна тълпа
Коментари Харесай

Между шоурума и туризма: Единственият хотел IKEA в света

В един топъл августовски ден през 1964 година голяма навалица се събра в малко градче в южната част на Швеция, гледайки създателят на IKEA Ингвар Кампрад по какъв начин стои на покрива на една постройка, с цел да направи значимо известие.

Хотел IKEA е публично отворен “, сподели той.

Но не хотелът самичък по себе си, а басейнът прави най-голямо усещане на хората от Елмхултн – дребното градче в южна Швеция, което е дом на единственият хотел IKEA в света към този момент четири десетилетия.

Около 40 години след дебюта си, разноските за поддържане на остарялата инфраструктура надвишиха изгодите и обичаният басейн на града беше отстранен. Но два пъти преименуваният и три пъти уголемен IKEA Hotell към момента съществува. И той към момента остава единственото място в света, където може да отседнете под международната марка. Хотелът разполага с 254 стаи.

Хората постоянно са малко сюрпризирани, когато научат за нас “, споделя Ида-Мария Ригол, началник на отдел продажби IKEA Hotell, пред Travel + Leisure. „ Те знаят какво е IKEA, само че не знаят, че имаме хотел. Разбира се, има хора, които се подиграват и питат: „ О, би трябвало ли сами да си сглобим леглото? “

IKEA Hotell е както комфортно място за отмора, по този начин и жив шоурум. Стаите се обновяват през цялата година, с цел да демонстрират новите мебели и фон, с които разполага компанията и несъмнено, да ви накарат да пазарувате от тях.

„ За нас е значимо да сме напълно декорирани с продуктите на IKEA и цялото вътрешно обзавеждане да е от там. Имаме дизайнери, които идват и подреждат всичко, с цел да можем да бъдем вдъхновяващо място “, споделя Ригол. Всеки, който в миналото е минавал през шоурум на IKEA и се е възхищавал на изобретателното потребление на пространството, ще разбере какво тъкмо се има поради.

IKEA Hotell може и да е трансформирал формата си през годините, само че се счита, че вдъхновението за главната му идея е пристигнало от пътуванията на Кампрад из Съединени американски щати през 1961 година Той открива прочут сексапил – и деловитост – в крайпътните мотели, осеяли американския пейзаж. С техния елементарен достъп във вътрешността и на открито, място за релакс и семпло обзавеждане. И по този начин взема решение, че сходно решение е идеално за Елмхултн.

„ Опитваме се да управляваме този хотел като магазин на IKEA “, споделя Ригол. „ Нашата тактика е да предлагаме ниска цена, тъй че не работим с приходите по същия метод като елементарните хотели. Продаваме първа и последна стая на една и съща цена. Ако имам две стаи за през днешния ден, не влизам да усилвам цената. Искаме да имаме стая за всички. “

Няма да намерите луксозни жилища или първокласни минибарове в стаята си в IKEA Hotell, само че хотелът предлага ресторант, където несъмнено, че може да опитате от емблематичните кюфтета на веригата. Хотелът разполага и с фитнес зала и сауна. Има и набор от конферентни зали и общи работни пространства.

„ Елмхултн е дребен град посред гората. IKEA  Hotell играе значима роля в развиването на града, тъй като там няма други хотели или огромни заведения за хранене – това е мястото, където се срещате, в случай че пътувате по работа “, споделя Ригол.

Истинската атракция на IKEA Hotell е музеят на IKEA. Намира се в истинския магазин на IKEA от 1958 година, като ловко придвижва посетителите през историята на мебелите и дизайна на компанията. И е единствено на две минути пешком от хотела.

Въпреки по-малко известното местонахождение, достигането до IКЕА Hotell е по-лесно, в сравнение с си мислите. Ригол споделя, че множеството посетители, пътуващи отдалеко, летят до Копенхаген и по-късно пътуват с трен до Елмхултн. Хотелът се намира единствено на четири минути от жп гарата.

„ Все по-често ни питат за дълготрайни престои. Дори за такива за цялостен месец. По време на пандемията хората привикнаха да работят от домовете си, пътуванията също се трансформираха. Вече все по-често се слива ваканцията с работата и това е доста добре за дребни градчета като Елмхултн. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР