В ече повече от година светът изживява доста труден период,

...
В ече повече от година светът изживява доста труден период,
Коментари Харесай

Тихата революция на телевизорите

В ече повече от година светът изживява много сложен интервал, който трайно ще промени доста аспекти от всекидневието ни. Докато всички се пробват да дефинират „ новото обикновено “ и да свикнат с ритъма на съвремието, софтуерната промишленост продължава да покорява нови и нови върхове що се отнася до новаторски решения за всекидневието ни. Сред тях са телевизионните устройства.

Samsung , да вземем за пример, към този момент има обширна гама от тв приемници, които притеглят вниманието ни с дизайн, функционалност и технологии. Те не са просто тв приемници, а помощници на хората до момента в който се забавляват или работят.

Корейската компания вложи много старания, с цел да построи цяла екосистема от устройства, които оказват помощ на хората да се приспособяват към новостите по бърз и натурален метод. В наши дни за постигането на тази цел нормално вниманието попада най-вече върху смарт телефоните, само че Samsung влага старания в развиването на двете дивизии.

Компанията употребява дългогодишния си опит в този сегмент. Тя е измежду водачите на пазара на тв приемници 15 следващи години. Освен това оглавява и пазара на саундбар системите за шест следващи години. Samsung има убеденост да развива устройствата си и в дръзки направления, което води до появяването на модели с невероятен дизайн и авангардни технологии.
 d
Нова епоха - Neo QLED

Сред резултатите на тези старания е новата гама тв приемници . Тя надгражда постигнатото от QLED технологиите и предлага обилни усъвършенствания във всеки аспект. В разследване на това имаме още по-чиста картина с доста повече забележими елементи, без значение от равнището на светлина в дадената сцена.

Моделите от тази гама употребяват матрица с квантова технология и нов микрослой за източник на светлина. Чрез него се понижава осезаемо самобитният „ ореол “ към ярките обекти на мрачен декор. По-прецизното ръководство на светлината и дребните светодиоди Quantum Mini разрешават доста по-реалистично пресъздаване на детайлите и цветовете във всевъзможни подиуми.

Гамата Neo QLED на Samsung включва модели с 4K и 8K резолюция. Всичко се ръководи от процесор Neo Quantum, който разчита на изкуствен интелект и употребява 16 невронни мрежи, с цел да усъвършенства качеството на картината. Така изображенията наподобяват уместно и в 8K резолюция даже първоизточникът им да не е подобен. Предишното потомство QLED тв приемници използваше една невронна мрежа, тъй че единствено това съпоставяне е задоволително да получим визия за забележителните усъвършенствания в новите оферти.

Samsung Neo QLED моделите употребяват технологията Quantum Dot – квантови точки с наноразмер. Те пресъздават цветовете с прецизна акуратност и с най-благоприятен контрастност и плътност за картината да наподобява още по-реалистично.

Моделите в гамата разполагат и с технологията Quantum HDR. Тя усъвършенства в допълнение сцените и извежда повече елементи с усъвършенстван баланс сред тъмните и ярки зони в фрагмента.

В листата с технологии откриваме и OTS Pro за динамично следене на звука дружно с придвижването на обектите в фрагмента. Освен това тв приемниците проучват заобикалящата ги среда и настройват звука си съгласно нейните особености. А в композиция със саундбар, технологията Q-Symphony усъвършенства всеки подробност за съраунд преживяване. Технологията AVA (Active Voice Amplifier) пък усъвършенства силата на звука и акцентира яснотата на говора според от близките шумове. Това я прави идеална освен за гледане на филми, само че и при потребление на тв приемника като асистент по време на работа за видеосреща да вземем за пример.
 d
Всъщност Neo QLED разполага със специфичен режим за работа, като разпознава работния компютър на потребителя. Може да се употребява и с технологията Samsung DeX и съвместими смарт телефони, с цел да се трансформира в голям екран за работа. Има опция и за видеоразговори посредством прибавяне на уеб камера.

Всичко това е „ опаковано “ в грациозен корпус с така наречен „ безконечен екран “. Рамките към екрана са допустимо най-тънки, което ги прави съвсем незабележими. А преносимият модул Slim One Connect в допълнение улеснява потребителите, като им разрешава да свързват кабелите за другите устройства на по-удобно и дискретно място, без те да загрозяват пространството към тв приемника.

Време за премиера

Освен новата линия Neo QLED, Samsung показаха на българския пазар и различен артикул в телевизионната дивизия – проекторът The Premiere. Това е модел с технология за късо планиране, което разрешава слагането на устройството доста по-близо до стената или екрана (до 35 см) и се отстранява нуждата от особено място, дълги кабели и други неудобства.
 d
The Premiere е и първият лазерен проектор, който получава документ за качество на картината HDR10+. Той може да проектира с размер на екрана до 130 инча в 4K резолюция. Тройната лазерна технология обезпечава оптимално качество на цветовете и детайлите, както и бляскавост до 2800 ANSI лумена. Устройството разполага и с вградено озвучение с Acoustic Beam съраунд технология.

QLED наслаждение и на открито

Телевизорите нормално са „ традиционалисти “ като устройства и обичат „ да си стоят вкъщи “. Това няма да бъде по този начин за дълго, защото скоро на българския пазар ще се появи The Terrace . Този модел има рейтинг IP55 и е особено създаден за потребление на открито. Той може да устоява на влага и прахуляк, съвършен е за лятна кухня, покрай басейн или за намерено заведение.

Моделът употребява панел с 4K резолюция и специфична нараснала бляскавост до 2000 нита, с цел да може картината да се вижда добре даже и при ярка слънчева светлина. Дисплеят има покритие срещу отражения, а тв приемникът „ опознава “ околната среда и приспособява настройките на картината, с цел да понижи нежеланото преосветяване.

The Terrace разполага и с всички предстоящи умни технологии. Той употребява платформата Tizen, като поддържа и голям брой гласови асистенти, услуги като Samsung Health и други

Още жанр и класа
 d
Samsung не не помни и останалите модели в гамата начин на живот тв приемници. Предложенията The Serif, The Sero и The Frame към този момент са познати на българския пазар, а тази година ще получат новости. През 2021 година The Frame да вземем за пример ще има нова версия с 50% по-тънък панел. Samsung ще предложи и още сменяеми рамки, а в Art Store ще се появят още красиви картини.

Приливът на нови технологии не стопира

Усилията на Samsung в света на тв приемниците не свършват дотук. През 2021 година Samsung ще показа и нова гама тв приемници с Micro LED технология. Тя включва 20-битова обработка на картината, усъвършенствано визуализиране на цветовете и са на практика без рамки, като имат над 99% съответствие екран към корпус. Освен това Micro LED моделите ще оферират функционалността 4Vue, посредством която могат да се гледат до четири обособени източника на видео по едно и също време на екрана.

През 2021 година Samsung вкарват и други нововъведения. Една от тях е, че компанията предлага ново отдалечено към тв приемниците си. То разполага със слънчев панел и може да се зарежда от вътрешна светлина или USB. Дългосрочната цел е доста понижаване на употребяваните акумулатори с към 99 млн. броя за седем години.

Компанията употребява технологии като изкуствен интелект, с цел да помогне и на хората с повредено зрение или слух да могат да употребяват пълноценно още повече от функционалностите на тв приемниците.

Виждаме, че тв приемниците незабелязано са минали през същинска тиха гражданска война. Техните технологии и благоприятни условия са се развили доста и през днешния ден тези устройства са мощни компютри, портали за работа и развлечение, както и център за ръководство и синхронизация на другите устройства от ставащия все по-умен дом. Телевизорите още веднъж са фактор в света на технологиите и занапред стартира техният нов напредък.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза --> Водещи--> --> Не пропускай Крадец влиза с щурм в апартамент, завързва дамата и заплашва с нож мъжа. - Казвай къде са парите и полезностите! - Ще ти кажа всичко,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЛидерите на 23 страни и Световната здравна организация (СЗО) поддържаха през днешния ден концепцията за основаване на интернационален контракт, който да помогне на света да се оправи с бъдещи изключителни обстановки в здравеопазванетоВсеки искащ ще може да даде пробно вота си от 12 до 15 часаКакво показа 40-годишната звездаКакви жилища се търсят най-многоТемата разясниха Георги Харизанов и Андрей РайчевКомпрометирани са били сметки на Департамента за национална сигурностЖените ще се изправят пред тестване за памет и концентрацияДиректор и родители разясниха тематаТрудно е да си представим " Титаник " без Кейт Уинслет. Или какво ще кажете за " Форест Гъмп " без Том Ханкс? Но помислете още един път...Експертът от Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките разяснява връзките сред България и СкопиеЕто какви са теПредседателят на " Републиканци за България " описа за задачите на политическия проектСлучаят възмути съседи и другари на болния човек, който остана на улицатаШофьорът получи понижена присъдаВижте прогнозата за времето до края на работната седмицаВижте каква е причинатаОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР