В двора на ЦСМП-София министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов,

...
В двора на ЦСМП-София министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов,
Коментари Харесай

Разкриват полеви болници при над 40% заети легла в болничните заведения

В двора на ЦСМП-София министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, шефът на ЦСМП-София доктор Георги Гелев и старши комисар Красимир Шотаров от ГДПБЗН дадоха информация пред медиите за основаната в столицата организация по оказване на незабавна здравна помощ.

" С министър Терзийски и след заповед на премиера, взехме решение да се обезпечат в допълнение коли към Спешна помощ за София-град, сега имаме 25 коли на на ден дежурство, с 10 коли ще бъдат увеличени. Надяваме се с този ход да няма проблем за извозването на пациентите ", изясни министър Ангелов.

" В сряда Спешна помощ ще получи 17 обордувани нови коли за спешна помощ. Основният проблем с чакането на хората, които имаха потребност от екипи, се дължеше на затрудненото приемане на пациенти. Има към 40 000 интензивни кревати в България, в София са 12 000, към 700 кревати още са разкрити. Здравни заведения не са обезпечили още кревати, само че има опция. Изпълнителна организация Медицински контрол ще ревизира в лабораториите за PCR проби какви са аргументите за забавянията в Информационната система ", заяви той.

" В момента, в който има дефицит на лекари и стане належащо ще смъква костюма и ще облека защитното облекло. Нямаме нужда от полеви лечебни заведения, това може да се случи при над 40 % заети кревати в болничните заведения, тогава ще мислим, към 650 са заетите кревати в София ", увери министърът.

София е отличник по броя на инфектирани с ковид пациенти. Сигналите към Спешна помощ се усилват, а поради дефицит на екипи и коли за спешна помощ незабавните медици все по-често не съумяват да се отзоват бързо на адресите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР