В дома за възрастни хора с деменция в добричкото село

...
В дома за възрастни хора с деменция в добричкото село
Коментари Харесай

14 от ваксинираните от Дом за възрастни хора в Опанец са с COVID-19

В дома за възрастни хора с деменция в добричкото село Опанец 14 души, имунизирани против COVID-19, са дали позитивни PCR проби. Те са имунизирани с " Пфайзер ", като втората доза им е била сложена в края на февруари. Само трима от имунизираните са показали признаци на инфекцията.

В момента тримата имунизирани жители на дома в Опанец, които са имали признаци на коронавирусна зараза, са в коронавирус отделението към психиатричната болница в Карвуна. Според шефа на РЗИ в Добрич те са се заразили преди имунизацията да им подейства.

" На процедура от последната дата на имунизацията до датата на първите недоволства, които са имали, е един интервал, в който организмът към момента, според късата характерност на продукта, на имунизацията, организмът към момента не е имало по какъв начин да синтезира задоволително антитела ", съобщи доктор Светла Ангелова, шеф на РЗИ-Добрич.

Все отново имунизацията е помогнала за това признаците да са леки, разясни лекар Ангелова.

" И производителят на имунизацията е написал, че имунизацията не защищава от заразяване, само че тя обезпечава по-лекото преболедуване и избягването на хоспитализизацията в най-хубавия случай ", съобщи доктор Ангелова.

Утре от отделението в Карвуна следва да бъдат изписани тези трима пациенти, както и други трима жители на дома, прекарали Ковид, преди да бъдат имунизирани. По данни на РЗИ Добрич първата позитивна проба в дома е била на човек от личния състав. След това са направени бързи антигенни проби на всички и по този начин са открити останалите носители на коронавирус. Един от инфектираните, който е в по-тежко положение, е настанен за лекуване в Многопрофилната болница в Добрич. Той не имунизиран.

По тематиката работиха: Нивелина Няголова, Надежда Сутрева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР