В Долни Чифлик и Аврен обмислят частичен режим на тока

...
В Долни Чифлик и Аврен обмислят частичен режим на тока
Коментари Харесай

Спешно приемане на Бюджет 2022 и увеличение на компенсациите за тока искат кметове



В Долни Чифлик и Аврен обмислят непълен режим на тока за уличното осветяване. В Аксаково, Провадия и Суворово на този стадий няма да стопират уличното осветяване през зимния сезон, включително като предварителна защита на престъпността. Но други две общини във Варненска област към този момент вкараха предел на осветлението в дребните часове на нощта – Дългопол и Вълчи дол.

За една година нарастването на сметката за ток на Община Аврен, да вземем за пример, е над 100 % , разяснява кметът Емануил Манолов. Държавната отплата, получена за м.декември е 9 хил.лв., остават над 20 хиляди лева от сметката, които би трябвало общината да поеме, означи Манолов и добави, че режим на тока за уличното се обмисля.

Навременно приемане на държавния бюджет за 2022-ра година, с цел да бъде ясна и рамката на общинските, само че и за по-високи държавни обезщетения за общините, поради скока в цените на електрическата енергия . Това са двата апела, за които приказват кметовете на общини във Варненска област за справяне със обстановката.
 В Долни Чифлик също обмислят непълен режим на осветлението по улиците, само че тъй че в натоварените часове да уличната мрежа да свети. Мерките за другите обитаеми места най-вероятно ще са разнообразни и подлежат на разискване, разяснява за Радио Варна кметът Красимира Анастасова.
В Провадия към този момент са въвели режим, само че на икономии в разхода на ток в администрацията , по този начин за последния месец са понижили сметките за ток с 15 хил.лв. Кметът Жоро Илчев означи, че с тази тактика няма да вкарват ограничавания на уличното осветяване, включително за предварителна защита на престъпността .

В Аксаково нарасналите разноски за ток ще се компенсират от перото за пътни поправки , сподели за Радио Варна кметът Атанас Стоилов. А през летния сезон за сметка на тока ще се усилят средствата на пътищата.

В Суворово също на този стадий няма да стопират уличното осветяване през зимния сезон. Ще съумеят да го създадат за сметка на бюджетния си остатък . Но както и за всички други общини, към този момент, до момента в който могат да устоят финансово.

Всички отзиви чуйте в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР