В доклад на комисията по отбрана на шведския парламент се

...
В доклад на комисията по отбрана на шведския парламент се
Коментари Харесай

Швеция не изключва руска военна атака

В отчет на комисията по защита на шведския парламент се споделя, че съветска военна офанзива против Швеция не може да бъде изключена , оповестява " Ройтерс ". Това излиза наяве от извадки от документа, огласени първо от Шведската социална телевизия SVT. Тя се базира на свои източници. 

В парламентарния отчет , който би трябвало да бъде оповестен в понеделник, се споделя, че макар че съветските сухопътни сили са вързани в Украйна, други типове военни офанзиви против Швеция не могат да бъдат изключени.

Русия в допълнение намали прага си за потребление на военна мощ и демонстрира висок вкус за политически и боен риск. Способността на Русия да прави интервенции с военновъздушни сили, военноморски сили, оръжия с огромен обхват или нуклеарни оръжия против Швеция остава непокътната.
 Турция и Швеция се договориха за повече договаряния за НАТО
Турция и Швеция се договориха за повече договаряния за НАТО

За очертаването на съответни стъпки за присъединение на Швеция

Председателят на парламентарната комисия по защита не е направил формален коментар.

Докладът обрисува нова отбранителна теория за Швеция, учредена на участие в НАТО, а не на предходна теория, която разчита на съдействие с други северни страни и Европейски Съюз.

Подобно на множеството западни страни, Швеция понижи защитата си след края на Студената война, само че усили разноските за защита и би трябвало да доближи прага на НАТО от 2 % Брутният вътрешен продукт през 2026 година
 Швеция приема войски на НАТО още преди да стане член на пакта
Швеция приема войски на НАТО още преди да стане член на пакта

Ясен сигнал към Русия

Швеция се бори да укрепи защитата си и подаде молба за участие в НАТО предходната година след нахлуването на Русия в Украйна . Страната беше поканена да кандидатства, само че Турция и Унгария към момента не са утвърдили молбата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР