В Добричката община 240 бедни хора ще получават топла храна

...
В Добричката община 240 бедни хора ще получават топла храна
Коментари Харесай

В Добричката община 240 бедни ще получават топла храна до края на април

В Добричката община 240 небогати хора ще получават топла храна до края на април, оповестяват от кметската администрация. Според новото съглашение с Агенцията за обществено подкрепяне Домашният обществен патронаж продължава от през днешния ден да дава обяд на самотни хора, фамилии с минимални пенсии, бездомни деца, скитници в съвсем всички селища на общината.

Финансовата поддръжка за близо 182 000 лв. е обезпечена по Оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне.

Уязвимите групи, за които има риск от апетит и недохранване, всеки ден ще получават чорба, главно ядене и самун. Домашният обществен патронаж усъвършенства качеството на предоставяната услуга с актуализирана автомобилна база като към този момент разполага с три пикапа за разнасяне на храната, показват от общината.

Наред с топлия обяд потребителите ще могат да се възползват и от друга поддръжка. Те ще бъдат съветвани за опциите на общинските административни и обществени услуги, с които се дават грижи и в домашна среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР