В дни на криза и изолация като сегашната пандемия, най-ясно

...
В дни на криза и изолация като сегашната пандемия, най-ясно
Коментари Харесай

Малки жестове, хранещи добротата

В дни на рецесия и изолираност като сегашната пандемия, най-ясно се обрисуват границите и разграничителните линии сред положителното и злото, безконечният неуреден и продължаващ морално-етичен житейски спор.И до момента в който депутатите с часове лицемерно се караха и спореха за размера на несъразмерно високите си заплати, по отношение на стандартите на множеството работещи българи и пенсионери, други положителни хора правеха благи и великодушни дарителски жестове, с цел да умножават добротата.

"Душите ни са богати. Случаите, в които дребното значи в действителност доста.
В знак на съпричастност, 80 годишната баба Надие от с. Печеница подари една пенсия.
Трогателен и стоплящ сърцата, дребен жест с голяма стойност.
Пожелаваме и да бъде здрава, да резервира своята религия в положителното и да я предава на другите към нея!
Респект и признателност! "

Това написаха от болничното заведение в град Исперих, трогнати от добрината на старата жена, дарила оскъдната си пенсия на медиците, които в тези тежки дни на пандемия от ковид рискуват живота си поради всички нас.
По същото време други положителни хора в София оставиха пакетиран самун върху парапета на метростанцията в "Младост 1 " за небогати и бездомни българи, които в дни на изолираност не могат даже да просят.



Безброй са жестовете на добрина и съпричастност към по-бедните и несретни хора тези дни. Създадоха се цивилен сдружения и платформи, които оказват помощ със средства и съоръжение на лечебните заведения, на учебните заведения за виртуално образование, на по-закъсалите общини и т.н.и тъй наречените
Досега в битката със заразното зло у нас са дарени над 5 300 000 лв., съгласно разбор на Българския дарителски конгрес. Сред показалите благотворителност жители са също и доста прокурори, следователи и правосъдни чиновници, които вложиха над 300 000 лв. за "героите в бяло " - лекари, медсестри, лаборанти, санитари и други. Бизнес организации и компании също дарят милиони левове за битката със заразното зло. Дали и какъв брой ще е ефикасна тя, ще забележим занапред.
Още преди близо 2 571 години Конфуций е споделил, че „ На злината се отвръща с истина, на добрината с доброта “. За нея би трябвало да се написа и приказва повече, тъй като цялото ни общество е дебитор на добротата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР