В дневния ред на Народното събрание са и промените на

...
В дневния ред на Народното събрание са и промените на
Коментари Харесай

Парламентът ще избере двама членове на СЕМ

В дневния ред на Народното събрание са и измененията на съставите на четири комисии
Парламентът ще избере двама членове на Съвета за електронни медии (СЕМ). Според проектопрограмата на Народното събрание това е точка втора за днешното съвещание.

Кандидатите за членове на Съвет за електронни медии са Пролет Велкова, препоръчана от „ Демократична България ”, Тодор Беленски от „ Възраждане ” и Симона Велева от „ Продължаваме Промяната ”.

В дневният ред на Народното събрание са и измененията на съставите на четири комисии.

Това са Комисията по конституционни и правни въпроси, Комисията по бюджет и финанси, Комисията по земеделието, храните и горите и Комисията по икономическа политика и нововъведения.

Предстои да се подложи на второ гласоподаване Законопроектът за одобрение на Договора (Писмо за предложение и приемане на оферта/Letter of Offer and Acceptance – LOA) за допълнение и към Международен контракт (LOA) BU-P-AAD „ Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги “ (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services).

Предстои първо гласоподаване на промени в Закона за налог върху добавената стойност, промени в Закона за публичните поръчки. Депутатите ще основат Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за планове, подписани от държавното управление за интервала от 12 май 2021 година до 20 април 2022 година

Очаква се Народното събрание да гласоподава на първо четене промени в Закона за енергетиката.

Предстои и Народното събрание да задължи Сметната палата да внесе в Народното събрание финален одитен отчет за сходство при сключването и осъществяването на договорите за публични поръчки на Агенция „ Пътна инфраструктура “ по отношение на проектирането, построяването и употребата на електронна система за събиране на такси.

Депутатите се чака да основат и Временна комисия за инспекция на събитията довели до прекъсване на природния газ от ООО „ Газпром износ “ и извършената процедура за избор на различни снабдители от „ Булгаргаз “ ЕАД.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР