Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец. Това каза в

...
Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец. Това каза в
Коментари Харесай

Ангел Петричев пред БНТ: Най-големият враг на Лудогорец е самият Лудогорец

Най-големият зложелател на Лудогорец е самият Лудогорец. Това сподели в особено изявление за Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев. В събота, три кръга преди края на шампионата, разградчани завоюваха за рекорден 13-ти пореден път шампионската купа на България, откакто победиха вкъщи ЦСКА София с 3:1.

„ Ако вършим паралел с предходната година, тази година купата пристигна по-лесно. Миналата година имахме странични проблеми, като тежки травми на наши съществени играчи. Това се отрази на представянето ни. Тази година по-бързо успяхме да се оправим със задачата. Имаме мощен и уравновесен тим, който е най-силният в България и справедливо е първенец три кръга преди края “, разяснява Петричев.

Изпълнителният шеф е безапелационен, че треньори като Ивайло Петев и Георги Дерменджиев ще останат вечно в славната история на Лудогорец.

„ В нашата история имаме хора, на които държим доста, като Ивайло Петев, почитание към него. Георги Дерменджиев е човек, който е оставил трайна следа в историята на клуба, към него би трябвало да има особени почести. Той се захваща с една работа и я прави. Освен като треньор, той оказва помощ на клуба и в доста други аспекти – нашето израстване във всеки един сегмент. Това са хора, които са оставили следа в историята на Лудогорец. В този смисъл Дерменджиев е специфичен човек за Лудогорец “, сподели Петричев.

Петричев показа и коя купа, като се изключи миналогодишната, е била извоювана най-трудно.

„ Може би втората купа, когато нещата не бяха в наши ръце. През всички останали години съм вярвал, че в последна сметка ще излезем спечелили, тъй като спорно-техническите детайли са били на наша страна. Футболът може да е жестока игра, когато излезеш с пренебрежение към противника, тогава футболният Бог те санкционира “, показа Петричев.

Той разкри и какви са упованията му за идния край за Купата на България против Ботев Пловдив в сряда.

„ Ще вземем ограничения всички да сме съсредоточени за мача в сряда, това е трофей, който мъчно печелим през годините и мисля, че феновете на футбола могат да чакат страховит мач. Ботев несъмнено са пределно стимулирани, ние също. Надявам се да спечелим трофея “, сподели Петричев.

Петричев разяснява и селекцията на тима.

„ До огромна степен тези неща са планувани. Ако ни изненадат с някоя бомбастична оферта ще би трябвало да вземем ограничения. Нашите сътрудници от селекционния отдел работят интензивно. Имаме конкуренция на всички линии, напускането на един състезател може да се отрази, само че краткотрайно, тъй като бързо ще му намерим заместител. Пример е Игор Тиаго. Нашите скаути се убиха от пътешестване, гледаха много играчи онлайн “, сподели Петричев.

Изпълнителният шеф на първенците разяснява и дали отборът може да бъде изправен пред компликации и какви биха били те.

„ Към днешна дата главният зложелател на Лудогорец е самият Лудогорец. Сами можем да си създадем неприятности, които след това би трябвало да решаваме. Ако си позволиш разпределяне, надменност, то неименуемо биваш осъден. Ако сме крепко стъпили на земята, Лудогорец ще продължи да работи като крепко смазана машина “, безапелационен е Петричев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР