В днешно време много хора носят маски и трудно можем

...
В днешно време много хора носят маски и трудно можем
Коментари Харесай

Една от най-мъдрите притчи с поука за истинските приятели, на които можем да разчитаме

В днешно време доста хора носят маски и мъчно можем да отличим кои са същинските ни другари. Понякога зад привидно положителните планове на близките не се крие освен това от елементарен интерес и предпочитание за лична бъдеща полза на наш тил. В тези случаи е добре да си напомним една остаряла, само че доста вярна алегория за същинските другари, на които можем да разчитаме: 
Един човек имал доста добитък. Един ден решил да събере най-близките си хора в символ на благодарност и признателност. Избрал най-едрото и здрав теле от стадото си, заклал го, запалил огън, направил огромно чеверме и споделил на баща си: “Тате, повикай близките и съседите ни да дойдат да седнат и да ядат и да пият с нас. Нека се повеселим дружно. "
Баща му поклатил глава. Излязъл, тръгнал из селото и почнал да вика: “Горим! Къщата гори! Помогнете на сина ми и да потушим пожара! ".
За няколко минути много хора излезли и помогнали, а останалите, някои от които измежду най-близките им хора, се държали като че ли не чуват и единствено страхливо поглеждали през прозорците на домовете си. 
 24 тибетски мъдрости за по-щастлив и елементарен живот 24 тибетски мъдрости за по-щастлив и елементарен живот
Често ненужно усложняваме живота си и вследствие на това страдаме. Мислим прекомерно доста, обичаме прекомерно малко и губим фокус над ва...
Когато хората, които се притекли на помощ, сякаш да гасят пожар, отишли и видели една голяма софра. Те яли и пили на колкото могат да понесат.
Човекът се обърнал към татко си комплицирано: “Татко, хората, които пристигнаха, не ги познавам всички. Част от тях никога преди не ги бях виждал. Но пък къде са нашите близки, другари и семейство? Една част от тях липсват? ".
Бащата му казал: “Тези, които са тук, излязоха от домовете си и дойдоха, с цел да ни оказват помощ да загасим пожара, който уж беше избухнал у нас, а не на угощение. Те след това схванаха истината на моите планове. Така че, това са тези, които заслужават нашата благотворителност и гостолюбие. Това са и хората, на които можем да разчитаме в сложните моменти ". 
Ако се замислим, ще забележим, че и в нашите животи е по този начин. Има хора, които ще бъдат до нас единствено в лесното и приятното, само че когато сме в усложнение няма да им забележим очите. Внимателно подбирайте с какви хора се ограждате - не всеки път мотивите ще са единствено за маса и забава. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР