В днешния свят е все по-обсъждано пречистването на въздуха в

...
В днешния свят е все по-обсъждано пречистването на въздуха в
Коментари Харесай

Кои цветя от какво пречистват въздуха вкъщи?

В днешния свят е все по-обсъждано пречистването на въздуха в нашите жилища, заради огромното му замърсяване от доста неподходящи за здравето ни субстанции в него. Поради тези аргументи се пробват множеството хора да се  заобиколят от стайни растения, пречистващи въздуха, защото всеки е наясно, че те са в положение да гълтам въглеродния диоксид и да създават кислорода във въздуха. Също по този начин съществуват разнообразни стайни растения, обезвреждащи съвсем 90 % от нездравословните химикали.

Стайните растения са освен декоративни, само че и са незаменими със свойствата си. Те освен изпълват въздуха с О2, само че и го пречистват  от нездравословни примеси. Препоръчително е да съхранявате единствено здрави цветя в жилището си. Ако цветята се разболеят и листата избледнеят, то няма да могат да всмуква задоволително от рисковото вещество. За тези цели са желани растения с огромни листа.  В спалнята се предлага да държите цветя, които са способни да отделят етерични масла, като здравеца. Той предизвиква здравословния сън, ще забравите за безсънието и депресията.

Най-популярните растения за филтриране на въздуха
Сложете някое от тези цветя в спалнята си и вижте какво ще се случи
Стайните растения са съвършената украса за всеки дом, само че те могат да бъдат и извънредно потребни за цялостното здраве. Някои от тях...
Прочети повече
Алое вера

Сокът от него е прочут с лечебните си свойства и е необятно употребен в нашата национална медицина. Алое вера е доста дейно за разчистване на въздуха в жилището, абсорбирайки съвсем 90 % от нездравословния формалдехид във въздуха. Листата на алое вера създават голям брой фитонутриенти, които въздействат на тялото. Под въздействието им се ускорява имунитетът на индивида, усъвършенстват се и умствените процеси на мозъка. Тъй като е сукулентно растение, поливането един път седмично е задоволително.

Фикусът

Поради огромните си листа, това растение е незаменимо за филтриране на въздух  вкъщи. То може да всмуква съставки като  бензол, формалдехид и амоняк. Също по този начин почиства дейно  праха от въздуха. Фикусите не изискват специфични грижи. Поливайте ги  2-3 пъти в седмицата през летните месеци и един път в седмицата през зимните. Трябва постоянно да избърсвате праха от листата им.
Растения, които пазят дома ни
Много стайни растения имат изгоди за здравето. Някои, като алое вера, могат да се употребяват напълно за лекуване на кожата и болести, д...
Прочети повече
Свекървин език

Сред доста хора  е известно с наименованието си „ свекървин език “. По отношение на способността си да генерира О2, то справедливо заема първо място. Но това не е единствената му стойност. Фитонцидите на растението са сполучливи против стрептококи. Последните могат да провокират разнообразни процеси на инфектиране в организма, даже и причиняването за съществени болести като тонзилит, пневмония, скарлатина и други

Бегонията

Перфектни против изпарения на разнообразни съединения, просто ги оставете на перваза на прозореца и те ще гълтам всички нездравословно от въздуха в стаята ви. Бегониите обичат частичната сянка. През летния сезон може да бъдат поливани  на всеки 3-4 дни, през зимния - един път в седмицата.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР