В днешния Световен ден на хемофилията за първи път мавзолеят

...
В днешния Световен ден на хемофилията за първи път мавзолеят
Коментари Харесай

В Световния ден на хемофилията мавзолеят в Плевен ще бъде оцветен в червена светлина

В днешния Световен ден на хемофилията за първи път мавзолеят в Плевен ще бъде обагрен в алена светлина в символ на съпричастност към болните от това рядко заболяване. Хемофилията е генетична болест, обвързвана със затруднено кръвосъсирване.
Оцветяването на здания в алено е международна самодейност, само че в Плевен се прави за първи път. Идеята е на родители, членуващи в Българската асоциация по хемофилия и е подкрепена от Общината. 
Допълва Бойко Гаргов - районен координатор:  " Инициативата за оцветяване на параклиса е моя, на моя наследник, с цел да се притегли вримание. Хемофилията е рядко заболяване. В България има към 150 деца заболели от хемофилия. Проблемите при хемофилията стоят най-много в съществуването на медикамент, който се назовава фактор. За благополучие, страната обезпечава на 100 % декларираните количества от хематолозите за дребните деца. Обаче когато дребните деца станат огромни мъже и минат 18 години, качеството на здравното обслужване става доста по-лошо, безусловно незадоволително за пълностоен, естествен живот ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР