В дивата природа таралежите се хранят предимно с насекоми, но

...
В дивата природа таралежите се хранят предимно с насекоми, но
Коментари Харесай

Как да храним таралежа

В дивата природа таралежите се хранят най-вече с инсекти, само че бидейки всеядни, могат да гълтам храна от съвсем всяка категория. За тези бодливи животинки се знае, че нямат проблем да ядат инсекти, плужеци, жаби, риби, червеи, змии, яйца, плодове.

Не може да се каже, че демонстрират колебливост. За вашия таралеж е добре да подготвите диета, богата на протеини. Количеството, което да му давате, зависи от метаболизма и физическата му интензивност. В случай че забележите повишение на тежестта, намалете дневната дажба.

Добре уравновесената диета ще подсигури да имате крепко и щастливо приятелче в продължение на доста години. Ето някои хрумвания, които могат да ви насочат:

Суха храна за котки или профилирана суха храна за таралежи

На доста малко места се предлага профилирана храна за таралежи. Обикновено добра опция има в лицето на пилешките гранули за котки, богати на протеин. Сухата храна за таралежи би трябвало да е максимален % от дажбата.

Мокра храна

Следващата съставна част от менюто е мократа храна. Консервите кучешка или котешка храна правят идеална работа за таралежчето. Бъдете сигурни, че основното й наличие е пилешко или различен вид месо.

Плодове и зеленчуци

Малка част от порцията би трябвало да включва плодове и зеленчуци. Тук спадат грах, фасул, царевица, ябълки, грозде и моркови. Най-вероятно бодливият ви приятел ще хареса единствено някои от изброените, по тази причина предложете му многообразие и го оставете самичък да избере. Не прекалявайте са плодовете и зеленчуците, защото не трябва те да съставляват главната част от диетата.

 Хранене на таралеж

Лакомства

Както и хората, и таралежчето се изкушава от нездравословната, бързо приготвена храна. Лакомствата са идеалният метод да разнообразите манджата на животинчето, само че тайната се крие в дребните количества. Шепичка от щурци или брашнен червей са съвършената премия за положително държание. Други разновидности са комерсиалните лакомства за кучета и котки, както и сговени яйца, хамбургер или пиле. Малко късче от вашата манджа ще удовлетвори животинчето.

Вода

Бъдете сигурни, че сте обезпечили задоволително количество бистра вода за домашния си любим. Обикновено тя се поставя в поилка в клетката на таралежа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР