В действие е електронният регистър за записване за ваксина. Той

...
В действие е електронният регистър за записване за ваксина. Той
Коментари Харесай

Как да си запишем онлайн час за ваксина

В деяние е електронният указател за записване за ваксина. Той беше пуснат малко след 17 часа през вчерашния ден. Адресът е www.his.bg/bg/reservation. Заради големия напор още в първите минути обаче се стигна до механически сривове на системата.

 „ Имаме над 25 000 записани за имунизация в другите имунизационните центрове. Не е наложително да избирате център във вашето обитаемо място. Особено висок е ползата за София в огромните лечебни заведения. Първите дати и в Стара Загора са запълнени ”, изясни координаторът на системата.

След въвеждане на персоналните ни данни, изборът на ваксина и опазване на час и дата за имунизация, всеки консуматор получава уведомление посредством СМС. 24 часа преди непокътнатия час още веднъж се изпраща увещание, след което можете да откажете визитата и да си насрочите ново. За първия час в системата има над 7000 записвания. Запазването на час за ваксина лишава сред 2 и 5 минути.

„ Идеята на тази система е да планираме както нашето време, по този начин и доставките на имунизациите по местата. Преценката за това какъв тип ваксина да бъде сложена на първо място би трябвало да е здравна. Лекарят дава преценка след прегледа, който се прави ”, разясни зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Ако в центъра за имунизация липсва препаратът, който сме предпочели, тогава имаме опция да изберем различен или да сменим часа си за имунизация.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР