В декларацията се посочва, че най-прекият път за възстановяването на

...
В декларацията се посочва, че най-прекият път за възстановяването на
Коментари Харесай

Външната комисия прие декларацията за Украйна в НАТО след войната

В декларацията се показва, че най-прекият път за възобновяване на мира в Украйна, Черноморския район и Европа е цялостното и неотложно непринудено евакуиране на Руската федерация отвън интернационално приетите граници на всички наранени от нея суверенни страни. Призовава и за продължаваща военно и военнотехническа поддръжка за Украйна.

" За всички е ясно, че няма по какъв начин, до момента в който се води война в Украйна, няма по какъв начин да стане член ", сподели Захариева, която води съвещанията на външната комисия, до момента в който бъде определен ръководител.

По нейно предложение бе прибавен текст и за " съветския шантаж " и против дейностите на Руската федерация, поради заплахата от гърмеж на територията на АЕЦ " Запорожие ", като депутатката от ГЕРБ откри обстановката за доста притеснителна.

" Ние, като вносители, имаме вяра, че сигурността на България и на Европа няма по какъв начин да се подсигурява, в случай че не се възвърне мирът на Европейския континент, и НАТО стартира да взема решения, непритеснявайки се да не ядоса някого - те би трябвало да се вземат от съдружниците и Украйна, а не от трета страна ", съобщи Захариева.

Само от " Възраждане " гласоподаваха срещу декларацията.

След срещата съпредседателят на Демократична България Христо Иванов разяснява, че това е знак към Украйна, че един ден, когато се върне мирът, ще може да разчита на българската поддръжка за присъединение към НАТО.

По мотив думите на министъра на защитата Тодор Тагарев, че можем да разположим военни кораби в Черно море, макар контракта от Монтрьо Христо Иванов " Очевидно сме в изключителна обстановка и би трябвало да се търсят изключителни решения ".

Според Цончо Ганев от " Възраждане " текстът на декларацията не ни споделя нищо, а единствено цели да ни показа на срещата на НАТО във Вилнюс като по-големи евроатлантици. Ганев изрази паника от думите на Тагарев във връзка Черно море и конвенцията от Монтрьо, и желанието да бъдат позволени непознати кораби в Черно море.

Депутатът от " Възраждане " го назова безумство и нарушение на равновесието в морето и опасност за война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР