В дълбока древност за най-добрия магически камък се смятал кварцът.

...
В дълбока древност за най-добрия магически камък се смятал кварцът.
Коментари Харесай

Тайните на магическото кълбо: Мистици предвиждат смразяващи случки

В дълбока античност за най-хубавия вълшебен камък се считал кварцът. Не единствено тъй като този минерал е транспарантен и чист като замръзнала вода, само че и тъй като той, за разлика от стъклото, има още едно забавно качество – постоянно е студен на пипане.

Патрициите в Древния Рим в горещо време си охлаждали ръцете с такива кълба. Но кварцът е бил скъп освен поради външния си тип и прохладата. В предишното считали, че в него има заключена вълшебна сила и че, преминавайки през него, слънчевите лъчи стават лебечни. Ето за какво кристални топки се полагали върху рани. Някои нации в Тибет практикуват този прийом на лекуване и до през днешния ден.

Мистиците пък почитали кристала като камък на интуицията и свръхчувствителните усещания. Това отношение към него се е съхранило и до наши дни. Специалисти в региона на биоенергетиката допускат, че излъчването му резонира с най-висшия (тъмен) енерегиен център на индивида – Сахасрара чакра, който дава отговор за невидимата връзка на индивида с Космоса. Твърдят още, че светлината, която се отразява и пречупва в кристалите задейства мозъка, придава изясненост на мислите, концентрира ги, възбужда фантазията, одухотворява, способства за прозорливостта и възприемането на „ галактическа ” информация.
Реквизит
Днес кристалните кълба още веднъж са на респект. И работата не е единствено в това, че шлифованата сфера наподобява много ефектно. Това е този необичаен случай, когато формата и наличието се намират в цялостна естетика. Идеалното кълбо разрешава по най-хубав метод да се разкрият неповторимите благоприятни условия, заложени в материала. Така най-малко считат актуалните гадатели с кристална топка. Те, както и античните им прародители, са уверени, че реквизитът им разрешава да видят невидимото, да разбират незнайното, да пътешестват както в предишното, по този начин и в бъдещето. Доколко може да се има вяра на тези изказвания?

Този въпрос от дълго време вълнува ентусиасти-изследователи. Опитвайки се да отговорят на него, те от време на време се сблъскват с много любопитни резултати. Ето какво се е писало през 70-те години на XIX век: „ Получаващото се на стъкленото кълбо изображение може да бъде поразително тъкмо и правилно. Пиер Жан потвърждава, че гледащият в него от време на време се отдалечава от кълбото и взима лупа. Когато се връща, намира предходната картина, която и преглежда с лупата. Тя се уголемява пред него, а детайлите стават все по-ясни и ясни. ” И макар че думите на ясновидците са намирали удостоверение, формалната просвета през XIX век (както и по-нататъшната) не бързала да изследва тази мистичност. Максимумът, на който била съгласна е, че блясъкът на кълбото уморява мозъка и по тази причина индивидът елементарно може да премине в положение на внушаемост.
Петно
Взривът на интереса към магическите свойства на кристала поражда с помощта на една от най-известните пророчици на XX века - англичанката Найл Сент-Джон Монтегю. Всичко стартира още в ранното й детство. Баща й бил генерал-майор и работел в Индия. Ето за какво щерка му не страдала от липса на екзотични играчки. Едно от обичаните й занимания било кристално кълбо, което й подарила нейната локална бавачка. Веднъж Найл, до момента в който деликатно разглеждала кълбото, внезапно почувствала, че то стартира да си мени формата. „ На негово място – спомняла си тя – се появи компактно черно леке, което се разширяваше и заемаше цялото пространство пред мен. После видях по какъв начин в тъмнотата последователно се изрисува спалнята на моята майка и погледът ми се концентрира върху наследник халат с бродерия, който лешеже върху леглото. Тя се канеше да го облече, приближи се до леглото, протегна ръка, с цел да го вземе и внезапно видях с смут, че платът шава. Там имаше кобра. Изпищях и хвърлих кълбото. Майка се опита да ме успокои, потегли към леглото и в този миг постовият я отблъсна настрана и се втурна напред. В халата фактически имаше скрита кобра. ”

Този случай безусловно венчава Найл с кристалното кълбо, с което не се разделя през целия си живот. В него виждала неща, които се случват на разстояние от хиляди километри, а също и бъдещето. Предсказвайки ориста на млад морски офицер, тя внезапно видяла в кълбото до него окървавена жена с раздрани облекла. Не схванала къде се случва това. Но видението си било привидение. След една година получила писмо, в което морякът й съобщавал, че всичко забелязано в кълбото се е случило нескрито: наложило му се да избавя въпросната жена по време на огромното земетресение в италианския град Месина през 1908 година, когато починали към 83 000 души.
Мода
На границата на XIX и XX век гаданието се трансформира в същинска мода. Някои опити са толкоз сполучливи, че запалянковците, които ги вършат трансформират това в своя специалност, освен това доста доходна. Един от тези гадатели е англичанинът Фон Бург. С помощта на кристално яйце той съумява да позволи доста заплетени каузи. Фон Бург откривал изчезнали движимости и дори описвал техните похитители. Понякога предложил на клиентите си да прегледат „ картинките ” дружно с него. Такъв сеанс бил извършен в дома на безследно изчезналата Мери Мани. Сестрите й в един глас уверявали, че са видели в кристалното яйце страшни картини: нарушител, който атакува Мери, нейното тяло, което изхвърча от трен, светофар...По тези показания полицията за нула време пресмята мястото на нещастието и намира очевидец – железничар, както и тялото на нещастната госпожица.

След още две десетилетия гледането на кристално кълбо още веднъж е на респект, само че този път в Америка. Магическите салони се роят и процъфтяват. Разбира се, измежду гадателите има и доста шарлатани. Но фамозната Джейн Диксън не е от тях. Още на 5-годишна възраст тя показва ясновидските си качества: предсказва бъдещи събиния, дарове, които ще й донесат гостите, гибелта на роднини. На 8-годишна възраст майка й я води в дома на известна циганска врачка. На нея й стига един взор върху дланта на момичето, с цел да заключи: „ Вашата щерка ще стане велика предсказателка. Такива линии се срещат веднъж на хиляда години ”. След което й подала кристално кълбо и я предиздвикала да каже какво вижда в него. Джейн почнала да разказва непознати места: див каменист бряг, вилнеещо море... ”Ти си моя родственик. Подарявам ти това кълбо ”, прекъснала я гадателката.
Банка
Подаръкът попаднал на точното място. Скоро дребната Джейн го трансформирала в банка за информация. Отначало пророчеството й пособие единствено на близки хора, само че през 40-те години, когато се омъжила и се преместила да живее във Вашингтон, към нея почнали да се обръщат и хора от висшите ешалони на властта. Минимум два пъти Джейн съветвала президента Рузвелт. По време на първата им среща през ноември 1944 година той, прикрепен за инвалидна количка, я попитал: „ Кажете ми непосредствено, какъв брой време ми остава, с цел да довърша започнатото? ” Джейн не могла да премълчи истаната и дала отговор: „ Половин година, господин президент, а може и по-малко ”. Друг непредвиден въпрос, който й задал президентът бил по какъв начин ще се развиват връзките на Америка с Русия след приключването на войната. Тя дала отговор, че те в последна сметка ще станат съдружници пред опасността от червен Китай. „ Червен Китай? – незабавно попитал президентът.- Но той напълно не е червен! Ние нямаме никакви проблеми с него. ” Джейн погледнала още веднъж в кълбото и споделила: „ Китай ще се обърне към комунизма ”. Пет месеца след тази среща, на 12 април 1945 година, Франклин Делано Рузвелт, както и предсказала Диксън, починал.

Световна популярност Диксън получава през 1963 година, след убийството на Джон Кенеди, което е предсказала още през 1956 година, когато никой не е предполагал, че след пет години този млад и малкоизвестен политически активист ще стане президент на Съединени американски щати. Но Джейн освен описала пред американски публицист външността на бъдещия президент, само че и споделила, че той ще бъде демократ и че ще бъде погубен от човек, чието име стартира с " О " или " Q ".

През декември 1966 година Джейн ошашавила света с едно от огромните си пророчества, обвързвано с астронавтите, които се готвели да полетят към Луната. Тя предизвестила, че ги грози крах: „ На пода на ракетата лежи нещо необичайно – като кабел. Ако върху него попадне инструмент или някой го настъпи, ще се случи неволя. Под пода виждам кълбо от комплицирани проводници. Астронавтите са обречени. Чувствам по какъв начин душите им напущат горящата капсула в кълба пушек... ”

Уви, и това предсказване се оказало тъкмо, както и всички останали. След месец, на 27 януари 1967 година, по време на подготовка избухва пожар. Астронавтите Върджил Грисъм, Едуард Уайт и Роджър Чафи умират в тяхната капсула. Последното, което чуват радиооператорите в Центъра за ръководство, е предсмъртният зов на най-младия член на екипажа – 31-годишният Роджър Чафи: „ Ние горим! Измъкнете ни отсам! ”. След 14 сукенди от кабината стартира да излиза гъст пушек.

Джейн Диксън умира на 25 януари 1997 година, като до последно си остава мистерия за учените.
Експериментите на Моуди
След цяла серия от опити с кристално кълбо американският лекар и психотерапевт Реймънд Моуди декларира: „ Аз открих, че виденията в кълбото не са небивалица, а факт. Те се проектират в кълбото – цветни и обемни, като в холографско кино ”.

Психолозите от колежа в Западна Джорджия също се интересуват от загадъчните свойства на кълбото. Канят стотина доброволци и им оферират да надникнат в транспарантната сфера. Повече от половината имат видения – лица на познати и непознати хора, облици от деството, забравени мемоари. Учените допускат, че при вглеждането в кристалното кълбо човек изпада в положение на самохипноза и облиците изплуват от подсъзнанието му.
Наръчник за начинаещи гадатели



На картинката има три кристални кълба. Изберете си едно от тях и разгадайте бъдещето си.

Сфера 1

Напоследък не сте доста щастливи, само че скоро това ще се промени. Очакват ви чудесни мигове, свързани с любовни преживявания. Най-хубавото следва. И щастието ще продължи дълго.

Сфера 2

Ще се случат събития, които ще ви върнат вярата в едно красиво и щастливо начало. Първото нещо, което ви чака, освен това напълно скоро, е сбъдването на някое ваше съкровено предпочитание. Това ще бъде осъществено по допустимо най-хубавия метод. Освен това ви чакат парични приходи. Забравете за финансовите усложнения, скоро това ще се промени удобно за вас. Забележка: Препоръчително е да избягвате общуването с хора, които могат да ви обещаят нещо и да се опитат да изкопчат нещо от вас. Не мълчете прекалено много, не разкривайте всичките си секрети и казвайте единствено това, което е належащо.

Сфера 3

Най-голямата ви фантазия е на път да се сбъдне. Можете да го наречете знамение. Мечтата ви ще се сбъдне и освен това, ще имате опция да постигнете една от житейските си цели. Бъдещето е цялостно с прелестни моменти. В професионалния ви живот ще има търкания и непредвидени събития, само че в персоналния живот всичко ще върви както нормално.

Ако сте в непрекъсната и дълга връзка, тя ще е в подем. Много хора ще се почувстват по този начин, като че ли още веднъж са се влюбили в колегата си.

Точно в този миг ще осъзнаете какъв сте късметлия и ще започнете да оценявате преимуществата на връзката си. Следващата година ще бъде цялостна с огромни достижения и животът ви ще се промени към по-добро.

Източник: " Телеграф "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР