В четвъртък президентът Владимир Путин осъди Международния олимпийски комитет (МОК)

...
В четвъртък президентът Владимир Путин осъди Международния олимпийски комитет (МОК)
Коментари Харесай

Путин обвини МОК в дискриминация срещу Русия

В четвъртък президентът Владимир Путин осъди Международния олимпийски комитет (МОК) за ефикасното премахване на Русия от олимпийското придвижване, обвинявайки го, че употребява игрите като инструмент за политика и расизъм, предава " Ройтерс ".

Миналата седмица за признаването на районни организации от четири територии, които Москва твърди, че е анексирала от Украйна.

" Благодарение на някои от ръководителите на актуалния Международен олимпийски комитет научихме, че поканата за Игрите не е абсолютно право на най-хубавите спортисти, а тип привилегия и може да се завоюва не със спортни резултати, а с политически жестове, които въобще нямат нищо общо със спорта " , сподели Путин на конференцията " Русия - спортна мощ " в уралския град Перм.

" И че самите игри могат да бъдат употребявани като инструмент за политически напън против хора , които нямат нищо общо с политиката. И като груба, а в действителност расистка, етническа дискриминация. "

Русия е в несъгласие с олимпийското придвижване още от личните си зимни игри в Сочи през 2014 година, където бе открито, че нейните спортисти са се облагодетелствали години наред от - нещо, което Москва отхвърли.

В резултат на това от 2018 година руснаците, които се смятат за свободни от допинг, имат право да се състезават на Олимпиадата единствено под неутрални знамена . МОК не сподели предходната седмица дали ще бъдат позволени до Париж 2024.
 35 страни бойкотират Олимпиадата, в случай че в нея вземат участие спортисти от Русия и Беларус
35 страни бойкотират Олимпиадата, в случай че в нея вземат участие спортисти от Русия и Беларус

Изявление на украинския министър председател

Пълномащабното навлизане на Русия в Украйна предходната година, което тя назовава " специфична военна интервенция ", провокира повече спортни наказания, в това число изключване от

В четвъртък Путин приветства новите многонационални събития измежду незападните страни за съветските спортисти и спортистки, в това число игрите, проведени от групата на бързоразвиващите се страни БРИКС в град Казан идната година.

Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко разгласи проекти за нова футболна лига, включваща 10 тима от окупирани райони на Украйна , като даде обещание да влага 3,2 милиарда рубли (33 милиона долара) в спортна инфраструктура там.

Станислав Поздняков, началник на Руския олимпийски комитет, сподели в Перм, че в този момент е значимо да се приготвят спортисти за Игрите през 2028 година

" Уверен съм, че до тогава нашите спортисти ще могат да вземат участие като пълностоен тим ", сподели той пред военното издание " Звезда "
 МОК утвърди още пет спорта за Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 година
МОК утвърди още пет спорта за Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 година

Това са крикет, байрак футбол, лакрос, скуош и бейзбол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР