В четвъртък облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща на

...
В четвъртък облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща на
Коментари Харесай

Времето в четвъртък: Разкъсана облачност, температурите ще са до 17 градуса

В четвъртък облачността над страната ще е раздрана, намаляваща тук-там краткотрайно до слънчево, само че по здрач, от запад, още веднъж ще се вплътни. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 12 и 17 градуса, в София към 12 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.
През нощта против петък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него през страната ще стартира да минава леден атмосферен фронт. На места - от северозапад на югоизток - ще превали временен дъжд, в планините - сняг.
Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево време. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Ще духа мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 7 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.
В петък сутринта към момента тук-там в североизточните региони ще има слаби валежи, само че бързо ще спрат. Облачността от запад ще намалее и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще бъде прохладно, само че в Западна България вятърът последователно ще отслабва. Дневните температури ще се намалят с 3-4 градуса. През нощта против събота вятърът на всички места ще отслабне, до сутринта ще се ориентира от югозапад.
В събота ще е най-вече слънчево, с по-ниски минимални и по-високи оптимални температури.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР