В четвъртък (20 април) Луната ще закрие Слънцето по време

...
В четвъртък (20 април) Луната ще закрие Слънцето по време
Коментари Харесай

Утре ни очаква рядко хибридно слънчево затъмнение. Ето как да го наблюдаваме онлайн

В четвъртък (20 април) Луната ще закрие Слънцето по време на така наречен хибридно слънчево затъмнение. Този тип затъмнение минава от цялостно слънчево в пръстеновидно, защото лунната сянка се движи по повърхността на Земята.

Последното хибридно слънчево затъмнение беше през 2013 година, а идващото ще се случи през 2031 година След това бъдещите наблюдаващи на небето ще би трябвало да изчакат до 23 март 2164 година

Сpored In the Sky събитието ще бъде очевидно от южната част на Тихия океан, като сянката на Луната ще премине над Западна Австралия, Източен Тимор и Индонезия, започвайки в 21:36 ч. по Гринуич на 19 април (01:36 ч. по Гринуич на 20 април) и завършвайки в 02:59 ч. по Гринуич на идващия ден.

Уви, затъмнението няма да бъде очевидно от България. За благополучие обаче, ще има голям брой безвъзмездни живи излъчвания, които ще пренесат небесното деяние непосредствено на вашия екран.

Например TimeAndDate.com ще бъде хазаин на предаване онлайн в своя канал в YouTube, което ще стартира на 20 април в 04:30 ч българско време.

Gravity Discovery Centre & Observatory близо до Пърт, Австралия също ще провежда живо предаване на затъмнението в своя канал в YouTube. То започва на 20 април в 05:00 ч българско време. 

И NASA ще излъчва затъмнението онлайн в своя канал NASA TV в YouTube. Предаването на организацията ще стартира на 20 април в 05:30 ч.

На Земята има единствено две места, от които ще се следи хибридното затъмнение, преминаващо от пръстеновидно в цялостно и по-късно още веднъж в пръстеновидно; за жалост, и двете се намират в отдалечени региони на океана.

Източник: Space.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР