В четири от шестте най-големи румънски града цените на жилищата

...
В четири от шестте най-големи румънски града цените на жилищата
Коментари Харесай

Поскъпнаха имотите в ключови румънски градове

В четири от шестте най-големи румънски града цените на жилищата регистрират растеж. Причината е мощното търсене. Клуж-Напока продължава да оглавява класацията на най-скъпия град за инвестиция в недвижими парцели.

През февруари се регистрира повишаване както при жилищата ново строителство, по този начин и при тези от вторичния пазар, въпреки до неотдавна наклонността да важеше повече за тези от първата група. Относно темповете на повишаване, най-бързо цената на квадратен метър жилищна повърхност пораства в Букурещ – с 2.8% през февруари по отношение на януари, достигайки до 1300 EUR/кв.м. Клуж-Напока остава най-скъпия град в северната ни съседка. Средната стойност на квадратен метър жилищна повърхност е 1460 EUR.

Третият най-скъп град е Тимишоара. Там покупко-продажби се подписват против 1170 EUR/кв.м. Поскъпването през февруари по отношение на януари е 0.7%. В Констанца и Брашов нарастването е надлежно 1.7% и 0.4% за обсъждания интервал. В първия град покупко-продажби се осъществят при равнища от 1100 EUR/кв.м, а във втория – 1010 EUR/кв.м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР