В чест на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война,

...
В чест на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война,
Коментари Харесай

Парад на победата на Червения площад в Москва

В чест на 75-годишнината от успеха във Великата отечествена война, през днешния ден Русия организира паради в 28 градове. Сред тях са и градовете-герои, заяви ТАСС.
Заради епидемиологичната конюнктура, управляващите в някои от районите се отхвърлиха от организирането на шествия или взеха решение парадите да бъдат без фенове.
На 26 май президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че парадът на успеха ще се състои на 24 юни – в деня, когато през 1945 година се е провел историческият церемониал на успеха.
На събитието бяха поканени държавните глави на доста страни, само че част от тях отхвърлиха присъединяване поради епидемията от ковид и страните им ще бъдат показани от ръководителите на техните дипломатически представителства в Москва.
Припомняме, че е планувано в в парада да вземат участие към 14 хиляди души - основно военнослужещи с имунитет против ковид.
На Червения площад с изключение на съветската войска ще бъдат показани въоръжените сили на някогашните републики на Съветския съюз Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан. Ще вземат участие и церемониални елементи от Китай, Монголия и Сърбия.
Механизиран ескорт ще включва 234 единици модерна и историческа военна техника. Сред тях могат да се видят танкове T-14 Aрмата, T-90M и T-80БВМ, бойни транспортни средства на пехотата „ Курганец-25 “, ракетна система за залпов огън „ Торнадо-С “, тежка огнеметна система TOС-2, брегова ракетна система "Бал ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР