В Чехия се обсъжда ново законодателство, с което ваксинирането срещу

...
В Чехия се обсъжда ново законодателство, с което ваксинирането срещу
Коментари Харесай

Чехия обмисля задължителна ваксинация за по-възрастните

В Чехия се разисква ново законодателство, с което имунизирането против коронавирус да стане наложително за хората над 60-годишна възраст, заяви Българска телеграфна агенция.

Причината е, че че тази възрастова група е изложена на максимален риск да се разболее, сподели през вчерашния ден министър председателят Андрей Бабиш, който скоро ще напусне поста. Той добави, че съвещателен съвет по опазването на здравето към този момент е предложил да се вземе такова решение. Бабиш сподели, че в здравното министерство се работи по законопроект за наложително имунизиране на някои професионални групи, в това число здравните служащи, служителите на реда, бойците и пожарникарите. Но към този момент не се обмисля оповестяването на ново изключително състояние поради пандемията.

На парламентарните избори през октомври Бабиш претърпя проваляне, а лидерът на опозицията Петър Фиала, евентуалният предстоящ министър председател, е съперник и на изключителното състояние, и на проектите за наложителна имунизация.

По последни данни в Чехия заболеваемостта на седемдневна база е 1029 на 100 000. Особено висока е в източната част на страната, което наложи армията за оказва помощ на претрупаните лечебни заведения. В някои градчета покрай немската граница бяха анулирани коледните базари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР