В частен двор, близо до авиобазата в Добрич, без никакви

...
В частен двор, близо до авиобазата в Добрич, без никакви
Коментари Харесай

В частен двор в Добрич отглеждали 150 прасета без никакви мерки за биосигурност

В частен двор, покрай авиобазата в Добрич, без никакви ограничения за биосигурност се отглеждат 150 свине, които бързо би трябвало да бъдат премахнати, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация за почналите от през днешния ден инспекции в района на така наречен задни дворове поради заплахата от Африканска чума по свинете. В обхода на един от екипите на Областната дирекция по сигурност на храните се е присъединил и регионалният шеф Красимир Кирилов, заяви Българска телеграфна агенция.

Проверяващите са открили в стопанството край военното летище, че животните гладко влизат и излизат от близката равнища с царевица. От Областната дирекция по сигурност на храните неведнъж са съставяли актове на стопанина, на който в този момент е обещано и наставление в период до 48 часа да ликвидира животните, показват от регионалната администрация.

Екипите са ревизирали и задни дворове в добричкия квартал " Рилци ", само че там притежателите на домашни свине са спазили гратисния период за ликвидирането им и са прибрали месото.

Обходът на екипите от ветеринари дружно с полицейски чиновници ще продължи и в идващите дни в целия район. В Добричка област е оповестено бедствено състояние до 2 септември. В района са регистрирани 1046 домашни прасета, съгласно последните систематизирани данни от регионалната дирекция " Земеделие ". Досега е установен един случай на Африканска чума - при диво прасе, ударено от автомобил в землището на село Дуранкулак. В същия регион тези дни още едно диво прасе е убито при пътна акцидент. Резултат от изпратената от животното проба в референтна лаборатория се чака на 7 август, заяви шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Борислав Каменов. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР