В Бургас и София-област обявяват грипна епидемия от четвъртък –

...
В Бургас и София-област обявяват грипна епидемия от четвъртък –
Коментари Харесай

Бургас и София-област също в грипна епидемия - от утре

В Бургас и София-област афишират грипна зараза от четвъртък – 25 януари.

Това оповестиха във вторник от Министерството на здравеопазването. В Бургас грипната зараза ще е в действие до края на месеца, а в София-област до 1 февруари в това число.

В Смолян удължиха въведените противоепидемични ограничения. Там епидемията бе в действие от 18 до 24 януари в това число, само че поради високите равнища на заболяемост, тя остава до края на месеца.

Така областите, въвели краткотрайни ограничения против разпространяването на грип и остри респираторни болести, стават общо седем.

От на следващия ден в зараза е област Плевен, а от 25 януари и област Варна. До 28 януари са в действие противоепидемичните ограничения в Габрово и Пловдив.

При оповестена грипна зараза се преустановяват плановите съвещания на здрави бременни дами и деца, както и профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Провежда се прецизен дневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни.

В взаимозависимост от развиването на грипната зараза в дадена област, краткотрайните противоепидемични ограничения могат да бъдат допълвани, а интервалът на тяхното деяние – удължаван, прецизираха от здравното министерство.

Главният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев разяснява, че чака до края на седмицата една трета от България към този момент да бъде с епидемиологични стойности.

Всички, които работят и вървят на учебно заведение, виждат, че има отсъстващи и в София, равнището на заболеваемост в този момент пораства, само че към момента е надалеч от епидемиологичните стойности, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР