В борбата с нарушителите на пътя се включват и камерите

...
В борбата с нарушителите на пътя се включват и камерите
Коментари Харесай

НАП: Няма данъчно облекчение при просрочено публично задължение

В битката с нарушителите на пътя се включват и камерите на тол системата, които ще снимат каралите с превишена скорост. Снимковият материал ще предава информация към Министерство на вътрешните работи, митниците и данъчните.

Предстои Българският институт по метрология да сертифицира софтуера, с който да бъде засичана превишената скорост от видеонаблюдението на националното тол ръководство. 

Междувременно беше въведена и нова процедура на уведомяване при нарушаване - посредством малко текстово известие, SMS, Вайбър или е-поща. Системата беше показана публично в Министерство на вътрешните работи. 

Национална агенция за приходите прави всичко допустимо, с цел да събере неплатените санкции от Министерство на вътрешните работи без спомагателна тежест за хората, увери в изявление за " Хоризонт до обед " Силвия Стефанова - шеф на Дирекция " Събиране " в организацията. Тя напомни, че

в случай че имаме просрочено обществено обвързване, не можем да се възползваме от данъчно облекчение, в това число за деца. 

От Национална агенция за приходите показват, че преди въобще при тях да постъпи информация за санкция от Министерство на вътрешните работи, има много процедури, в които хората могат да платят санкцията си. 

" Преди органите на Национална агенция за приходите да подхващат дейности за наложително събиране на наложените санкции, глобените лица биват уведомявани в допълнение от страна на Национална агенция за приходите за съществуването на неплатени отговорности с изпращане на до 4 броя напомнителни електронни известия. При съществуване на информация в Национална агенция за приходите и за телефон за контакт със глобеното лице, същото бива уведомявано и по телефон от страна на чиновник в прът центъра на организацията.

Целта на това известяван е лицата да бъдат осведомени за предявените за наложително събиране в Национална агенция за приходите санкции,

които следват да заплащат към този момент по сметките на Национална агенция за приходите, както и да могат навреме да се свържат с взискателя Министерство на вътрешните работи и да уточнят отговорностите си, в това число в случай че са направили заплащане, което съгласно тях не е отразено, или в случай че претендират, че актът не е влезнал в действие ", изясни Стефанова. 

Тя посочи, че преди предаване на задължението в Национална агенция за приходите, те не разполагат с информация, че лицето я дължи. Експертът посъветва хората да заявяват в организацията настоящ електронен адрес и телефон за контакт, както и да вземат ПИК от Национална агенция за приходите, с цел да могат да бъдат постоянно осведомени за събираните от данъчните отговорности, както и да ревизират за предявени за събиране в Национална агенция за приходите санкции, преди да си подадат данъчната декларация, при положение, че желаят да употребяват данъчни облекчения. 

Стефанова предизвести, че в случай че лицата не платят санкциите си след изпращане на известията, Национална агенция за приходите подхваща дейности за наложително събиране, като най-често се постанова запор на банковите сметки на длъжниците. Това се случва без значение от размера на санкцията, посочи тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР