В болница Лозенец“ работят професионалисти и тези писма, обосновани на

...
В болница Лозенец“ работят професионалисти и тези писма, обосновани на
Коментари Харесай

Д-р Стоянов: Действията срещу болница Лозенец са изключително неуважителен акт

„ В болница „ Лозенец “ работят експерти и тези писма, обосновани на догатки, нанасят тежки морални вреди върху личния състав, който продължава да се грижи за пациентите “. Това сподели пред Българска национална телевизия шефът на лечебното заведение доктор Христо Стоянов във връзка абсурда, провокиран след писмото на доцент Добри Хазърбасанов със сигнал за нередности и злоупотреби.

По думите на доктор Стоянов, който още при започване на диалога загатна, че може и да не е шеф и към този момент да е уволнен, болница „ Лозенец “ има 75-годишна история, писана от хората, работещи в нея, и тези дейности са извънредно непочтителен акт и към пациентите, които се лекуват в лечебното заведение.

Той бе безапелационен, че инспекции на Здравната каса се правят регулярно във всички лечебни заведения и тази инспекция в болница „ Лозенец “ също е била такава. „ Становището на НЗОК е, че всички пациенти са били на лекуване в болничното заведение, осъществени са процедури, само че при изписването няма безапелационни данни какъв е резултатът от процедурата. Тук е и разногласието – ние твърдим, че има безапелационни данни и доказателствен материал. Всички 58 пациенти са удостоверили, че са били лекувани при нас “, съобщи лекарят.

В допълнение той разясни, че има искания от страна на Касата за показани като доказателства записи от камери, които са били прекомерно къси, само че уточни, че няма нормативно определение и условие за съответна дълготрайност на видеозаписа.

По думите му управлението на болничното заведение има подозрение за злонамерени дейности върху системите за записване, заради което той е назначил вътрешна инспекция, а по този начин също е била сезирана и ДАНС. „ В момента се прави такава инспекция. Сигналът за неправда е подаден от отделението по кардиохирургия, само че от доктор, който не работи там “, сподели доктор Стоянов.

Той уточни още, че не би желал да се връща и да разяснява проблеми, които са съществували в предишното, преди той да поеме ръководството на болничното заведение, загатна обаче, че в действителност е имало разминаване в докладите, при които профилактични прегледи са били регистрирани като болнични процедури. Лекарят обаче направи съпоставяне с интервала 2016-2017 година, когато през болничното заведение са прекосявали за цялата година сред 4000 и 5000 пациенти, а месечно са осъществени заработки към 500 000 – 700 000 лева

За 2023 година са минали 12 864 пациенти, заетостта на леглата е 70%, а просрочените отговорности са към 4 млн. лева, регистрира той.

Д-р Стоянов увери, че откакто станат ясни резултатите от инспекциите, ще бъде проведена специфична конференция и всички медии ще имат опция да се срещнат с тях.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР