В Благоевград ще бъдат поставени първите подземни контейнери за битов

...
В Благоевград ще бъдат поставени първите подземни контейнери за битов
Коментари Харесай

Благоевград с подземни контейнери за битов отпадък

В Благоевград ще бъдат сложени първите подземни контейнери за битов боклук. Монтирането им ще стартира тази седмица. Те ще бъдат в региона на площад „ Македония “.

Първоначално ще бъдат сложени 8 броя съвременни съдове за боклук. 3 от тях ще бъдат ситуирани в пространството сред постройката на Камерната опера и минералната баня, други три ще бъдат инсталирани при ул. „ Гьорче Петров “ под Национална агенция за приходите, а два при паркинга под площад „ Македония “.  Контейнерите са с алтернатива за комбинирано покачване на капака, като има опция за ръчен и крачен надзор.

Постепенно Общината ще надгражда плана като сходни съдове за боклук ще бъдат сложени и на други места в централна градска част, както и в кварталите.
Подземните контейнери имат редица преимущества пред общоприетите такива. Те разполагат с качествени гумени уплътнители, които не разрешават разнасянето на неприятна миризма във въздуха. Температурата подземен е по-ниска от тази на повърхността през лятото и е непрекъсната, което подсигурява по-бавното гниене на отпадъците. Освен това досегът на неоторизирани лица до контейнерите е стеснен. Друго преимущество е по-голямата съдържимост на съдовете, както и елементарно и бързо обслужване, и поддържане.

Поставянето на подземни контейнери е следващата стъпка за по-чиста околна среда, направена от кмета доктор Атанас Камбитов. Общината моли за запазване на общинското имущество.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР