В Благоевград майка се оплака от грубо отношение от лекарите

...
В Благоевград майка се оплака от грубо отношение от лекарите
Коментари Харесай

Благоевград: Грубо отношение към дете в Спешния център, диагнозата е поставена в частна болница

В Благоевград майка се оплака от жестоко отношение от лекарите в Спешния център на държавната болница, съобщи Българска национална телевизия. Бойка Павлова изясни, че се е решила да даде публичност на този случай с нейното дете, макар че от случая са минали две години, тъй като доста хора се оплакват от обслужването в Спешния център. 

След случай по време на игра детето ѝ паднало от тротинетка, наранило се и било заведено от родителите си до Спешния център. Денят бил събота. Дежурният доктор, направил прегледа, бил безапелационен, че нужда от рентгенова фотография няма. Така детето се прибрало в къщи, само че цяла нощ пищяло от болежка, което предиздвикало родителите на сутринта още веднъж да потърсят помощ в Спешния център.

В неделната заран там ги посрещнала дежурната лекарка доктор Рая Илиева, която декларирала, че това не е незабавен случай и тя няма по какъв начин да извика рентгенолог. Детето не спирало да плаче от болежка и родителите се отправили неотложно към близката частна болница.

Там прегледът бил осъществен незабавно, извършени били съвещания с педиатър, направена била фотография, от която станало ясно, че детето има фрактура на лявата подбедрица.

" Цяла нощ детето пищеше от болки у дома и отхвърляше да стане, обзор в болничното заведение нямаше. В частна болница се откри, че е доста неприятно счупена лявата подбедрица ", сподели майката Бойка Павлова.

Тя е завела дело в съда, което е завършило неотдавна. На единия доктор, прегледал пръв детето, е наложена санкция, а втората лекарка не може да бъде тествана, тъй като тя по документи не е прегледала детето.

Бойка Павлова е безапелационна, че за такива произшествия не би трябвало да се мълчи, с цел да не се повтарят.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР