В Берлин шпионин пада от прозореца и умира. Полша е

...
В Берлин шпионин пада от прозореца и умира. Полша е
Коментари Харесай

The Times: Русия тества западните слабости по всички фронтове

В Берлин разузнавач пада от прозореца и умира. Полша е изправена пред нарушавания на границите.. И. И това въобще не са подиуми от нов трилър. Това е единствено следващата седмица от геополитическата драма, която се развива на европейския континент. Това написа английският вестник The Times в материал, показан без редакторска интервенция от Агенция " Фокус ".

Най-мистериозното събитие от горното беше гибелта на Кирил Жало. Миналата седмица в пресата изтече информация, че на 19 октомври посланик, разпознат от немски източници като офицер под прикритие на съветската Федерална работа за сигурност, е бил открит мъртъв на тротоара пред съветското посолство и тялото му е върнато в Русия без аутопсия. Дали е издал нещо или е направил неточност? Ние не знаем. В страни като Германия съветските шпиони заобикалят отговорността за убийствата – в дословен и метафоричен смисъл. „ Падането от прозорците “ обаче е измежду професионалните опасности за тези, които работят за Кремъл или се карат с него.
 Проф. Владимир Чуков: Русия се опасява от военни бази на Съединени американски щати в България и Румъния Проф. Владимир Чуков: Русия се опасява от военни бази на Съединени американски щати в България и Румъния
Нови бази на Съединени американски щати в България и Румъния дружно с Истанбулския канал биха били поврат за наличието на НАТО в Черно море, което е сериоз...

Сигналът, който идва от полската граница, е доста по-ясен., изпращайки хиляди мигранти до границата й, обещавайки им опция да стигнат до страните от Европейски Съюз. Трагичното състояние на тези хора – мраз, апетит и заболявания, от които към този момент са починали минимум осем души – се възприема като съпътстващи вреди. Целта е да се разсее, предизвика и сплаши Европейски Съюз. Полското министерство на защитата се оплаква, че мигрантите имат сигнални револвери и огнестрелни оръжия, че заплашват да открият огън, че се пробват да разрушат граничната ограда и да обхванат на полска територия.

Ако в отговор на това поляците открият огън, те ще наподобяват жестоки и безотговорни. Ако не го създадат, ще наподобяват слаби. Бившият пълководец на специфичните сили и шеф на контраразузнаването военачалник Роман Полко от Русия през 2014 година, когато тя употребява „ зелени човечета “ без маркировка, с цел да реализира задачата си.

Русия, която поддържа Беларус, има доста по-големи проекти в духа „ разделяй и владей “. Основното му оръжие е силата. Руските политици се хвалят по какъв начин са притиснали Европа в ъгъла. Тази година „ Газпром “ (официално самостоятелна компания, която в реалност е дъщерно газово сдружение на кремълската корпорация) внезапно понижи размера на газ в своите европейски складове. Сега, когато пазарът е в изострен дефицит, цените на газа скочиха до рекордни равнища, повече от шест пъти за една година. Дори в Обединеното кралство страдат от това: макар че единствено една двадесета от газа, който употребяват, идва от Русия, дефицитът на газ в Европа значи засилена конкуренция за импорт от страните, от които купуват газ - по-специално от Норвегия.

Тази седмица Русия прекъсна преноса на газ през Украйна и прекрати доставките за Румъния, Сърбия и Унгария. Това стана след, който от своя страна нанесе удар по доставките за България. Българите молиха Русия да им изпрати повече газ по различен маршрут, с цел да компенсират дефицита,. Приятелското отношение на българските политици към Кремъл прави тази страна обичана на Русия. Други страни бяха по-малко щастливи.
 Обещано: „ Газпром “ ще изпомпва повече газ за Европа Обещано: „ Газпром “ ще изпомпва повече газ за Европа
Главният изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер даде обещание, че компанията ще стартира да изпомпва газ за Европа незабавно щом изпълни...

„ Тази рецесия е напълно дело на Москва “, сподели Маргарита Асенова, анализатор в мозъчния концерн на фондация „ Джеймстаун “. Кремъл се пробва да „ разпали страховете от дефицит на сила, да подтиква рецензиите към политиката на Европейски Съюз за зелена сила и да предизвика политическа и обществена неустойчивост “. Първият приоритет е да се накарат европейските чиновници - нов съветски газопровод, минаващ по дъното на Балтийско море, който ще доставя газ непосредствено до Германия. Полша и Украйна водят яростна борба против плана и се надяват, че новото съдружно държавно управление в Германия ще заеме по-твърда позиция - може би даже ще приложи строги пазарни правила към газа, който минава през този водопровод. Дългосрочната цел на Русия е да наруши либерализирания пазар на газ в Европа и да се върне към ерата на дълготрайните контракти. Това носи повече непоклатимост, само че в това време ускорява въздействието на Русия.

Друга цел е. Русия понижи на половина размера на преноса на газ през тази непокорна прилежаща страна и спря да й продава термични въглища (използвани в ТЕЦ). Тя също по този начин блокира доставките на въглища от Казахстан. Засега Украйна се избавя благодарение на много ненадеждни доставки на газ от Европа, които са най-вече същият съветски газ, който прави огромен кръг през Германия и Полша. Очевидно сегашната обстановка наподобява по-ясна, в случай че се огледа от Вашингтон, а не от европейски столици. Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, който дава отговор за връзките с Кремъл в администрацията на Байдън, отлетя за Москва тази седмица с много остро обръщение. Той сподели на руснаците, че Съединените щати не харесват заплашителното скупчване на войски покрай северната граница на Украйна -. Освен това Съединени американски щати се пробват да попречат на босненските сърби - различен другар на Русия, да разрушат мирното съглашение от Дейтън, като основат своя лична войска.

Всъщност Европа би трябвало да направи всичко това, само че политиците на този континент се провалят. Европейският съюз няма водач. Франция и Германия работят ослепително за обществеността, само че им липсва увереност. Те разкритикуваха Украйна предходната седмица за сполучливото нанасяне на удари по проруските сепаратистки позиции с дрон. Става дума за силите, които са завзели територии в Източна Украйна и постоянно убиват и осакатяват украински бойци. На фона на гневна изразителност Кремъл преди малко затвори офиса на НАТО в Москва. Въпреки това Алиансът, разкъсван от несъгласия, към момента не може да се накара да разгласи Русия за зложелател и продължава да упорства за разговор, мърморейки недоволства.

Това не е калейдоскоп, а мозайка. Русия тества западните недостатъци по всички фронтове – благодарение на разнообразни трикове, блъфове и закани. Тя ловко се възползва от мъчителната социална реакция на тематиката за мигрантите, високите цени на силата, както и другите слаби места. Трябва да се създаде последователен, съгласуван отговор, да се построи западната резистентност и да се договорят контрамерки, които ще оказват помощ за попречване на всевъзможни по-нататъшни провокации. Западните страни са доста поголеми и по-богати от Русия. Въпреки че това не проличава по тяхната плаха реакция.
 Катастрофа: Над 90% от фирмите в Украйна застрашени от закриване поради неналичието на газ Катастрофа: Над 90% от фирмите в Украйна застрашени от закриване поради неналичието на газ
Повече от 90% от всички промишлени предприятия в разнообразни промишлености ще станат нерентабилни заради високите цени на природния газ. Това...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР