В бензиностанциите в Кърджали „цакат” чужденци с цената на еврото.

...
В бензиностанциите в Кърджали „цакат” чужденци с цената на еврото.
Коментари Харесай

Не стига, че в този наш град продават най-скъпия бензин, ами и цакат чужденците с еврото

В бензиностанциите в Кърджали „ цакат” чужденци с цената на еврото. При възнаграждение в кеш то се обменя на 1,80-1,85 лв. за едно евро. „ Всяка бензиностанция обменя по друг метод. Единствено през постерминал еврото е по отношение на фиксинга на Българска народна банка, разясниха пред 24rodopi.com чиновници на търговски обекти в Кърджали.

Основният поток чужденци, които минават директно през Кърджали, са румънците. Освен за зареждане на колите си с гориво, северните ни съседи не харчат пари в Кърджали. Те подвигат фрапантно оборота на една от бензиностанциите в региона на Ардинския мост и драсват към „ Маказа “. Не се впечатляват нито от естествени забележителности, нито от търговски обекти в Кърджали.

Както БЛИЦ заяви, горивата в Кърджали още веднъж чупят върхове. Бензинът и дизелът в регионалния град са с едни от най-високите цени в страната. Буквално през ден скачат цените през летния сезон, като разликата в цената със Стара Загора е към 10-15 стотинки, безапелационни са водачи.

„ През лятото постоянно е по този начин. Не знаем каква е повода, само че допускаме, че е поради големия трафик към „ Маказа”, разяснява чиновник на една от огромните вериги в града край Арда.

В първия ден на тази седмица най-масовият бензин А95 се продаваше за 2,26 лв. за литър. Дизелът пък е 2 лв. и 31 стотинки.

В 11 области в страната горивата са скочили, като тук-там минават психическата граница от 2,30 лв. за литър. От началото на година бензинът е поскъпнал с 16 стотинки, а дизелът - със 17, показват от Нова тв в собствен материал по тематиката.

Припомняме, че през предишния летен сезон през Кърджали са минали 1 300 000 коли на път към границата с Гърция. Бензиностанциите по трасето пък са най-оборотните търговски обекти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР