В българската компания ЕГЕ Груп заработи нова Business Intelligence система

...
В българската компания ЕГЕ Груп заработи нова Business Intelligence система
Коментари Харесай

BI система дава изцяло нов поглед върху бизнеса на ЕГЕ Груп

В българската компания ЕГЕ Груп проработи нова Business Intelligence система - Qlik Sense, която доста усъвършенства опциите за достъп до информации, разбори и друга значима за бизнеса информация. Проектът е осъществен от консултантската IT компания Balkan Services, която е формален дълготраен сътрудник на Qlik у нас. Той обгръща построяването на BI приложение за продажби, както и такова за приходите и разноските.

ЕГЕ Груп употребява BI софтуера към този момент от половин година и съгласно управлението на компанията, това напълно е трансформирало способността им да достъпват основната информация за бизнеса с лекост и в действително време. ЕГЕ Груп е водещ снабдител на цялостни решения за създаване на магазини за хранителни артикули и други търговски обекти - от концепцията, през проектирането, построяването, оборудването и сервиза, съгласно потребностите и задачите на своите клиенти.

Компанията се отличава с съвременен метод и внедряване на нововъведения във всеки стадий от своите бизнес процеси. Част от тази новаторска визия е и залагането на модерна система за бизнес разбори, каквато е.

Примерен дашборд в Qlik Sense
 Снимка 589073
През последните години с разрастването на бизнеса компанията регистрира възходяща потребност от повече и по-разнообразни информации за активността, които да са разполагаем в точния миг на управлението, счетоводния и комерсиалния отдел на сдружението. Преди внедряването на BI система, правенето на такива информации е отнемало доста време и постоянно е заело напълно един чиновник, който да се занимава с това - от време на време в продължение на седмица.

Новото BI решение, внедрено от, трансформира напълно това и прави всевъзможни информации, разбори и друга основна информация налични незабавно за всеки в компанията с оторизиран достъп, без очакване с часове или дни и без ангажиране на обособен чиновник за правенето им. Системата за бизнес разбори дава повсеместен взор върху активността на ЕГЕ Груп и улеснява бюджетирането, планирането и целеполагането в компанията.

" Много ни харесва като консуматори, че системата е доста интуитивна. Само с няколко клика можеш да достигнеш до информацията, която ти е нужна и в това отношение Qlik в действителност си дава отговор изцяло на наименованието " - показва Рамадан Рамадан, Изпълнителен шеф на ЕГЕ Груп.

Сред останалите достолепия на BI решението Qlik Sense, откроени от екипа на ЕГЕ Груп, са също опцията за ръчно зареждане на данни когато и да е на деня, бързината на работа на приложението, както и това, че то действа на обособен сървър, не натоварва самата система и не въздейства на работата на други членове на екипа. Полезно е и съществуването на функционалност за опазване на разнообразни разрези за съответни интервали и бърз достъп до тях когато и да е в бъдеще.

Примерен дашборд в Qlik Sense
 Снимка 589074
" Важна роля за триумфа на този план изигра фактът, че управлението и екипът на ЕГЕ Груп бяха наясно от какво решение имат потребност, както и че успяхме да се сработим доста добре с тях още в самото начало. Тази синергия разреши да внедрим BI системата доста бързо и дейно, както и да открием нови способи, по които тя да увеличи успеваемостта при клиента. В резултат тя стартира да се изплаща на ЕГЕ Груп още от първия ден, в който компанията я употребява " - споделя Кристина Кръстанова, Сътрудник партньорски взаимоотношения и управител планове в Balkan Services.

В допълнение, с новата BI система управлението може доста по-лесно да прави прогнози за разнообразни бъдещи интервали, което улеснява доста процесите по бюджетиране и целеполагане. Ако в предишното компанията е поставяла общи цели пред комерсиалния отдел, то в този момент има опция да дефинира такива за всеки обособен търговец и да наблюдава осъществяването доста по-ефективно.

" По време на внедряването ние бяхме като един екип, а не две обособени компании с два разнообразни екипа. Това беше неповторимо преживяване. Работехме като едно цяло и това може би се дължи на обстоятелството, че чиновниците на Balkan Services са положителни експерти, които познават доста добре опциите на продукта. От друга страна те усетиха доста добре какви са нашите потребности и дадоха доста съответни решения и отговори на въпросите ни. Затова самият развой и цялата работа, която свършихме, се случваха с лекост, без напрежение, в една приятна атмосфера. И най-после, когато приключихме плана, дори ми стана малко неприятно, че няма да виждам тези хора всяка седмица " - споделя още господин Рамадан Рамадан от ЕГЕ Груп.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР