В Бахмут е имало по-малко сражения през изминалата нощ. През

...
В Бахмут е имало по-малко сражения през изминалата нощ. През
Коментари Харесай

По-малко боеве в Бахмут през денонощието

В Бахмут е имало по-малко сражения през миналата нощ. През денонощието по Бахмутското направление са се водили 19 боеве с съперника, 14 от които - в самия град, съобщи представителят на Източната формация на ВСУ Сергий Череватий, представен от Униан.

Той обаче не счита, че това значи затихване на съветското нахлуване към града.

" През последните три дни количеството на боевете понижа, само че тук е нужен сериозен разбор – това може да е обвързвано с несъмнено прегрупиране на войските. (…) Смятам, че идващите дни – до седмица, ще покажат какво се случва в реалност. " – сподели Череватий.

Наемниците от „ Вагнер “ остават главната ударна мощ на окупаторите на Бахмутското направление, само че те са подсилени от постоянни войски, добави той.

През денонощието съветските военни са осъществили 104 офанзиви със стволна артилерия и ракетни системи за залпов огън в този сектор на фронта. 70 от ударите са били отправени против самия Бахмут.

При боевете са премахнати 86 окупатори, 117 са ранени. Силите за защита на Украйна са унищожили вражеска самоходна артилерийска установка „ Гвоздика " и станция " Стриж ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР