В азиатските страни кокосовата вода се смята за истински сок

...
В азиатските страни кокосовата вода се смята за истински сок
Коментари Харесай

Ползи от кокосовата вода: Здраве и красота от природата

В азиатските страни кокосовата вода се счита за същински „ сок на живота “ и „ балсам на младостта “, защото има цяла гама потребни свойства.

Днес кокосовата вода се употребява необятно в разнообразни козметични артикули, по тази причина дано научим повече изгодите й за кожата, косата и хубостта изобщо.

Кокосовата вода – съставен елемент от доста артикули за хубост

Кокосовата вода постоянно се бърка с кокосовото мляко, само че това в действителност са две изцяло разнообразни съставки. Водата се получава от плодове, които не са достигнали зрялост, а млякото е модифициран артикул от зрелите ядки. Много хора употребяват кокосова вода, с цел да утолят жаждата си, да наситят тялото с потребни витамини, микро- и макроелементи, соли, а също и да ускорят процеса на намаляване.

Кокосовата вода съдържа огромно количество витамини от група В, цитокинини, ензими, аминокиселини, калий, магнезий, аскорбинова киселина. Благодарение на богатия си състав, течността има емфатичен ободрителен, подхранващ, подмладяващ, тонизиращ, регулиращ себума, антибактериален резултат по време на грижата за кожата и косата.

Кокосовата вода може освен да се употребява вътрешно, само че и да се употребява за подготвяне на маски, лосиони, тоници, за прибавяне към серуми и кремове и изплакване на косата след измиване. Важно е да добавите кокосова вода към маските незабавно след отваряне на опаковката, защото при контакт с въздух и слънчева светлина тя бързо се утежнява.

Ползи от кокосовата вода за организма

Възстановява водния баланс в тялото Насърчава безвредното отслабване Подобрява работата на червата и храносмилателния тракт Предотвратява процеса на стареене на тъканите Укрепва сърдечния мускул и кръвоносния съд Понижава кръвното налягане Помага за унищожаване на токсините Извежда непотребната течност от тялото Спомага за унищожаване на гаденето и световъртежа Освежава и ободрява Подобрява настроението

Как да си създадем кокосова вода в домашни условия

Отворете един кокосов орех, изрежете деликатно месестата му част и я минете през ренде или пасатор. Добавете 1 литър вода и оставете сместа в хладилника за 24 ч. На другия ден е подготвена за приложимост, единствено я прецедете.

Лесна рецепта за хубост с кокосова вода

Пригответе си кубчета лед от кокосова вода и ги използвайте всеки ден, с цел да разтривате кожата си. В замразена форма потребните свойства на кокосовата вода се съхраняват 3 месеца (за съпоставяне – в хладилника единствено 2-3 дни), а когато е належащо, можете да я размразите и да я добавите към козметичните си артикули.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР