В ъв връзка с обществения интерес и инициирания от бившия

...
В ъв връзка с обществения интерес и инициирания от бившия
Коментари Харесай

Какви са резултатите от проверката на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

В ъв връзка с публичния интерес и инициирания от някогашния шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ утринен митинг на чиновници, публикуваме данни от Протоколи за осъществена инспекция от НЗОК със заличени персонални данни, оповестиха от.

В Протоколите се вижда, че е открита регистрирана, само че неизвършена активност

на над 400 лица за над 1 милион лв.. Повечето от тях са регистрирани с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна непълнота.

НЗОК е открила, че липсват документи за описаните случаи, като осъществени проучвания и назначено лекуване при всеки един от тях.

На инцидентен принцип НЗОК е провела анкета измежду част от „ болните “,

които са декларирали, че не са били лекувани в болничното заведение. За друга част от „ болните “ е открито, че са част от личния състав на болничното заведение и по време на „ лекуването “ им са били на работа в лечебното заведение по график.

Всеки от тези 400 пациентите с погрешна диагноза би могъл на съображение

на издадената епикриза да се достави с ТЕЛК решение и пенсия за неработоспособност, заради общо заболяване.

В случая, промяната на шефа за осъществени нарушавания е единствената законова опция за реакция на принципала на лечебното заведение и не е оценка за активността на медицинския личен състав, каквито внушения се вършат. Министерството на здравеопазването се отнася с почитание и почит към труда на почтените лекари и сестрите, работещи в болница „ Пирогов “.

С протоколите за открити нарушавания може да се запознаете в атачмънта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР