В арменската столица Ереван тази вечер избухнаха сблъсъци между полицията,

...
В арменската столица Ереван тази вечер избухнаха сблъсъци между полицията,
Коментари Харесай

Напрежение в Ереван: Сблъсъци между протестиращи и полиция пред сградата на правителството

В арменската столица Ереван довечера избухнаха конфликти сред полицията, охраняваща централата на арменското държавно управление, и протестиращи против премиера Никол Пашинян, съобщи Франс прес, като се базира на арменски медии. Това става след подхванатата през днешния ден от Азербайджан военна интервенция против арменските сепаратисти в региона Нагорни Карабах.

Полицейският кордон, който е бил замерян с бутилки, е противодействал на навалица протестиращи, които са се пробвали да обхванат в постройката. На фрагменти се вижда, че някои от стъклата на входната врата са счупени. Полицията е употребила шумови гранати.

По-рано протестиращите желаеха оставката на премиера Пашинян, критикувайки го, че не е защитил Нагорни Карабах.

" Невъзможно е да имаме водач, който губи нашите територии ", съобщи Геворг Геворгян, деец от двете войни сред Ереван и Баку за Карабах - през 90-те години на предишния век и през 2020 година " Искаме да покажем, че арменският народ няма да изостави жителите на Арцах ", добави той, употребявайки арменското име на региона.

Друг участник в митинга, Аветик Шалабян, съобщи, че " дава на Пашинян напълно лимитирано време да се откаже от декларацията си ", направена през май в Прага, с която признава суверенитета на Азербайджан над Карабах, за отчаяние на доста арменци.

" Ако държавното управление не отбрани своите 120 000 сънародници (в Карабах), то е предателско и би трябвало да подаде оставка ". Пашинян " продължава да дава обещание мир в продължение на три години, само че все пак стигнахме дотук: стартира трета война ", сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР