В Армения бяха задържани 30 протестиращи срещу делимитацията /б.р. определяне

...
В Армения бяха задържани 30 протестиращи срещу делимитацията /б.р. определяне
Коментари Харесай

30 задържани в Армения след протест срещу определянето на границата с Азербайджан

В Армения бяха арестувани 30 протестиращи против делимитацията /б.р. установяване на ситуацията на държавната граница сред прилежащи страни по картографски материали, кадастърна документи, други справочни материали и данни и нейното нанасяне на топографски карти/ на границата с Азербайджан, които блокираха пътя в село Киранц в Тавушска област, съобщи РИА Новости.

 

„ 30 души са отведени от село Киранц в полицейския сектор “, споделиха полицейски източници на организацията.

 

Обществената организация „ Тавуш за името на родината “ съобщи, че сутринта жителите на Киранц, които блокирали пътя, „ използваха груба мощ “ и бяха отведени в полицейското ръководство на град Иджеван.

 

Активисти настояват, че сега измежду арестуваните е депутатът от опозиционната секта " Армения " Гарник Даниелян, а в самото село са изпратени обилни сили на реда.

 

Скоро стана известно, че всички арестувани са освободени.

В средата на април специфични комисии на Армения и Азербайджан авансово съгласуваха границата сред четири азербайджански и четири арменски села (включително Керанц). Така се чака границата да се приведе в сходство с тази, която съществуваше сред руските републики все още на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

 

Това провокира митинги в Армения. От 20 април деятелите блокират разнообразни автомагистрали, в това число пътя, водещ към Грузия в региона на Тавуш. Те упорстват да се спре процесът на делимитация и прекачване на гранични територии на Азербайджан.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР