В американските медии има информация, че Саудитска Арабия ще признае,

...
В американските медии има информация, че Саудитска Арабия ще признае,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще признае ли убийството на журналиста Джамал Хашоги?

В американските медии има информация, че Саудитска Арабия ще признае, че изчезналият публицист Джамал Хашоги е бил погубен.

Си Ен Ен се базира на два източника, които настояват, че Рияд приготвя отчет, признаващ убийството на журналиста „ по неточност “ по време на разпит. Според тях към този момент кралството ще твърди, че задачата е била похищение на Хашоги, само че той е бил погубен от незапознат чиновник на разузнаването. Така отговорността ще бъде трансферирана от висшите политически ешелони към непосредствените реализатори, защото саудитските управляващи щели да настояват, че дейностите на екипа в Истанбул били без публично утвърждение.

След 20-минутен телефонен диалог със саудитския крал Салман, американският президент Доналд Тръмп съобщи, че той „ изрично отхвърля “ да знае каквото и да е. Тръмп не изключи опцията убийството да е осъществено от неконтролирани от краля убийци.

Вчера късно вечерта стана ясно, че след срещата си с крал Салман в Рияд американският държавен секретар Майк Помпейо ще се насочи към Турция за диалози с президента на страната Реджеп Ердоган.

Около девет часа продължи претърсването на саудитското консулство в Истанбул от саудитско-турския екип проверяващи. То стартира през вчерашния ден към 19:15 часа и продължи до към 04:30 часа тази заран. Бяха претърсени постройката, покривът и взети и проби от почвата от двора на консулството. Турският проверяващ екип е управителен от прокурори и употребява помощта на кучета и ултравиолетова светлина за търсене на ДНК-проби. По време на обиска от консулството се чуваше и тон на работа с чукове, съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР