В 6 сутринта московско време кметът на руската столица Сергей

...
В 6 сутринта московско време кметът на руската столица Сергей
Коментари Харесай

Москва осъмна блокирана от полиция и специални части

В 6 сутринта московско време кметът на съветската столица Сергей Собянин се обърна към съгражданите си в „ Телеграм “ с апел да лимитират придвижването, и разгласи, че всеобщите мероприятия могат да бъдат неразрешени, а пътищата са под засилен надзор от полицията.

На всички чиновници и сътрудници на ФСБ, които не са на работа сега е заповядано да си стоят по домовете и да бъдат разполагаем, специфичните елементи ОМОН и гвардейските формирования са в положение на паника и са събрани в поделенията.

Блокадата е в орговор на снощните изказвания на ръководителя на частната войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин, който прикани към протест против военното управление на Русия.

По-рано през вчерашния ден Пригожин упрекна съветската войска, че целеустремено е подложила под ракетен обстрел позиции на частната военна група.

Срещу водача на „ Вагнер “ е към този момент е формирано „ углавно “ дело за образуване на въоръжен прелом, което планува затвор до 20 години. ФСБ насочи зов към бойците на „ Вагнер “ да не извършват „ незаконни заповеди “ и да арестуват командира си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР