В 16 области на Франция, включително и Париж, влизат в

...
В 16 области на Франция, включително и Париж, влизат в
Коментари Харесай

Франция въдежда нови строги ограничения - вечерен час за парижани

В 16 области на Франция, в това число и Париж, влизат в действие нови строги ограничавания против последния пик на COVID-19. Затварят се заведения и магазини, вкарва се нов вечерен час, излизането става с позволение, а отдалечаването е на не повече от 10 километра от адреса по местоживеене.

Мерките ще трансформират живота на 12 милиона души за идващите четири седмици.

Този път, за разлика от предходната година, никой не бърза да напусне Париж преди влизането в действие на новите ограничения против пандемията. Жителите на столицата са се примирили с рестриктивните мерки като част от всекидневието им.

В новия им вид вечерният час не е от 18, а от 19 часа. Електронна или хартиена бланка ще разрешава излизането по нужда - за работа, за медикаменти, храна или за спортуване навън в радиус до 10 километра от вкъщи. Училищата остават отворени. Фризьорските салони - също.



Снимка: БГНЕС

Парижани са наясно с нуждата от ограниченията, само че не са уверени в успеваемостта им.

Според тях множеството магазини няма да работят, ще е допустимо да се излиза, само че в Париж въпреки всичко ще има пространства, които ще действат и ще притеглят хора. Тоест няма по какъв начин да се избегне скупчването по пероните, в превоза, на някои публични места.

Надеждите на здравните служащи са повече да не се повтаря сегашната обстановка, при която лечебните заведения изчерпват лимита си за банкет на заболели от ковид. Само в Париж и в района пациентите с COVID-19 в реанимация са над 1 200.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР