Уверени сме, че правим всичко както трябва: Сушим си ръцете

...
Уверени сме, че правим всичко както трябва: Сушим си ръцете
Коментари Харесай

10 невинни хигиенни навици, които неусетно подкопават здравето ни

Уверени сме, че вършим всичко както би трябвало: Сушим си ръцете на безконтактен сешоар; измиваме продуктите и съдовете всякога, чашата на работа всякога, когато желаеме чай или кафе. Но сушилните популяризират инфекции, мивката е по-опасна от тоалетната и чиста чаша няма да ни избави бактериите от кафеварката.

И това е забавно: Рецепти от националната медицина при ревматоиден полиартрит


Ето 10 научно доказани обстоятелства за заплахите от някои привички: Тази информация ще ви помогне да спасите здравето си.
Събрали сме привички, които наподобяват безвредни, само че изцяло нехигиенични от позиция на науката, както се вижда от проучванията, написа zajenata.bg.
1.Накиснете съдовете в мивката


Мивката е идеална среда за бактерии: тя може да съдържа Е. coli, Salmonella или Staphylococcus aureus. За да се избегнат стомашно-чревни болести, е належащо да се мием на мивката след контакт освен с мръсни чинии, само че също и с храна: риба, сурово месо, млечни артикули, зеленчуци. Купчината съдове, които мием е елементарно, само че нестабилно решение.
2. Миете ръцете си с гореща вода

Проучванията демонстрират, че температурата на водата не въздейства върху унищожаването на микробите. Важно е времето, през което измиваме ръцете си: за 5 секунди няма да измиете съвсем нищо, само че за 30 секунди ще убиете съвсем всички микроби на ръцете ви. Честото миене на ръцете в гореща вода понижава защитната функционалност на кожата, което може да провокира раздразнение, дерматит.
3. Тренирате без да измивате грима

Понякога бързаме от офиса за подготовка, а загубата на време за унищожаване на грима наподобява като безсмислено начинание: в края на краищата, ще го създадем в банята. Но по време на подготовка, кожата диша и се почиства, и в случай че козметиката е върху нея, тя може да запуши порите. В резултат на това - проблеми с кожата. Преди да упражнявате, би трябвало да свалите грима.
4. Използвате сушилнята за ръце

Фактът, че не допираме сушилнята с ръцете, е заблуда за непорочност. Всъщност електрическите сушилни не са задоволително хигиенични: те натрупват бактерии и се популяризират с въздушен поток, попадат върху тялото, облеклата или в белите дробове. Хартиените кърпи са по-ефективни и по - чисти от електрическите ръчни сушилни.
5. Използвате хранителния пакет повече от 1 път

Използва се повече от 1 път торбичка (найлонова)за артикули - в 99.9% от случаите носи доста бактерии. Ако сте донесли сурово месо в опаковката, даже и опаковано, има огромна възможност бактериите да попаднат в друга храна, изключително зеленчуци и плодове. Изходът е да употребявате еднократна опаковка или чанта за извършване на покупки, която би трябвало да се мие всякога.
6. Режете месо и зеленчуци на една и съща дъска

Микробиологът Чарлз Херб споделя, че дъската за рязане има 200 пъти повече бактерии, в сравнение с тоалетната седалка, тъй че не е безвредно да се реже салатата. След суровото месо на дъската остават Salmonella и Campylobacter - двете най-чести аргументи за хранително отравяне. Изходът е да се употребяват две разнообразни плоскости за рязане на месо и зеленчуци и да се избере стъкло сред дърво и стъкло.
7. Използване на кафе машина за офис

Резервоарът на кафе машината е място, където се развиват бързо разнообразни групи бактерии. Има повече от тях, в сравнение с дръжката на банята в дома ви. За да отбраните здравето си, би трябвало постоянно да измивате съда - освен в топла вода, само че под въздействието на високи температури и детергенти. По-безопасно е да извършите кафе в една порция.
8. Поставяне на телефон в чанта

Може да наподобява, че чантата е чиста, красиво място, където телефонът ни е изцяло предпазен от външната среда. Но това не е по този начин: по-добре е да носите телефона в джоба си, а не в торба, а за предпочитане - тъй че да оставите по-малко микроби. Средният телефон е 10 пъти по - замърсен от тоалетната. Препоръчително е всеки ден да го избърсвате с влажна забрадка.

9. Перете зимните облекла напролет

Колко постоянно мислите за слагането на ръкавици и шал в кошница за мръсно пране? Специалистите предлагат прането на шапки, ръкавици и шалове на всеки 1-2 седмици. Те постоянно се свързват с лицето и изключително с носа и устата. Натрупват микроби и нашият имунитет се отслабва от непрекъснатия контакт с такива неща.

10. Размразявате продуктите при стайна температура

Рядко мислим по какъв начин температурата на околната среда и скоростта на топене оказват въздействие върху тяхното качество. Оставянето на риба и месо, замразено в резервоар навръх масата, е нездравословно. За да се избегне растежа на неприятните бактерии, най-добре е да оставите контейнера с артикули, които да се размразят в общото поделение на хладилника.
Бонус: споделете храна с другари - това е потребно

Нашата имунна система ще бъде признателна, в случай че не сме срамежливи да ядем десерт от една паница с обичан човек или да разделим соса с картофи с другари. Учените споделят, че по тази причина обменяме потребни бактерии. Но това предписание не важи за болните - с тях е невероятно да се разделят ястията.
Как да останем здрави измежду заканите, които ни чакат на публични места, на работа и вкъщи? Може би имате секрети. Споделете в мненията!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР