Увеличение на числеността, увеличение на заплатите, подобряване на условията на

...
Увеличение на числеността, увеличение на заплатите, подобряване на условията на
Коментари Харесай

Надзиратели от пловдивския затвор поискаха по-високи заплати

Увеличение на числеността, нарастване на заплатите, възстановяване на изискванията на труд желаеха надзиратели от пловдивския затвор по време на днешния си митинг, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  "Решили сме да протестираме до края на годината, в случай че ни се обърне внимание, ще прекратим тези мирни митинги и събрания навън ", съобщи зам.-председателят на синдикалното сдружение към пандиза Евтим Евтимов. 
Не се ли случи обаче това, то след Нова година чиновниците имат намерение да се възползват от обстоятелството, че България поема европредседателството и ще бъде във фокуса на новините. Така самите те ще имат късмет да се обърне по-голямо внимание на проблемите им. 
"Исканията ни са едни и същи през годините ", разясни Евтимов. На първо място - нарастване числеността на надзора. 
"Надзирателите са малко, не доближават хора, няма претенденти за работни места поради ниското възнаграждение, което - за млад чиновник, преди малко започващ трудовия си живот, е 480 лв. ", описа синдикалистът. Надзирателите ще упорстват за най-малко 20% нарастване на заплатите, за равнене на възнагражденията със чиновниците от Министерство на вътрешните работи и подобряване на изискванията на труд.

"В момента един надзорник на промяна обслужва 100-120 индивида, не съумяват да се покрият пълноценно всички постове. Това ни износва и душевен, и физически ", разкри нерадостната картина Евтимов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР