Увеличаването на RAM паметта на смартфоните е значителна крачка към

...
Увеличаването на RAM паметта на смартфоните е значителна крачка към
Коментари Харесай

Подготвят смартфони с 24 GB оперативна памет


Увеличаването на RAM паметта на смарт телефоните е забележителна крачка към по-висока продуктивност (снимка: CC0 Public Domain)

Обемът на оперативната памет в смарт телефоните се усилва. Ако по-рано 18 GB се считаха за най-много, който се среща доста редко, в този момент марката Nubia на ZTE възнамерява да усили този индикатор до 24 GB в своя нов модел RedMagic 8S Pro. Очаква се OnePlus също да направи стъпка в тази посока.

В началото на юли Nubia ще показа новия гейъмърски флагман RedMagic 8S Pro, съгласно анонси в китайски обществени медии. Смартфонът притегля вниманието с чипсет Snapdragon 8+ Gen 2 на 3,36 GHz и съществуване на 24 GB оперативна памет. Това провокира учудване, защото по-рано Qualcomm загатна поддръжката на най-много 16 GB памет LPDDR5X за своя осемядерен чип.

Към момента производителите наизуст Samsung и SK Hynix оферират чипове с най-много 16 GB LPDDR5X или 18 GB LPDDR5, до момента в който 24-гигабайтови модули към момента не са посочени в общодостъпните каталози. Въпреки това с нови чипове, в които плътността на данните е удвоена до 16 Gb, скоро ще станат вероятни смарт телефони даже с 64 GB оперативна памет.
още по темата
Nubia предложи за първи път 18 GB RAM (LPDDR5) в смарт телефона RedMagic 6 Pro. По-късно Asus се причисли към наклонността с стартиране на ROG Phone 5s. И двата смарт телефона употребяват чипсет от Qualcomm.

Останалите спецификации на RedMagic 8S Pro към момента не са доказани. Предполага се, че смарт телефонът ще бъде оборудван с 6,8-инчов AMOLED екран с разграничителна дарба 2480х1116 пиксела и периодичност на освежаване 120 Hz. Според някои изявления, моделът ще има 1TB флаш UFS 4.0 и 50-мегапикселов датчик на Samsung.

Междувременно, предстоящият OnePlus Ace 2 Pro също ще предложи 24 GB RAM. Предполагаемата дата за стартиране на смарт телефона е през август.

Очевидно смарт телефоните с 24 GB RAM са покрай пазара. Това ще бъде забележителна крачка напред в мобилните технологии, която ще усъвършенства продуктивността и многозадачността на смарт телефоните.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР