Увеличаване на броя на часовете за обучение, орязване на храстите

...
Увеличаване на броя на часовете за обучение, орязване на храстите
Коментари Харесай

Увеличаване на часовете за обучение, предлагат от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка

Увеличаване на броя на часовете за образование, орязване на храстите по пътищата, слагане на маркировка и служителите на реда да си правят работа като помощници и другари на пътя. Това би трябвало да са целите, с цел да се усъвършенства обстановката по пътищата в страната, които застъпи в ефира на " Важното, казано на глас " по bTV радио ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Над 11% от всички тежки пътнотранспортни катастрофи през предходната година са провокирани от неопитни водачи с под 2 години стаж. Информацията пристигна от Държавна организация " Безопасност на придвижване по пътищата ".

По мотив слагането на колани в колите Иванов акцентира, че се стараят да учат преминаващите през шофьорските курсове да си поставят коланите. Румъния Италия и Испания са водачи в статистика, която регистрира къде най-често хората не си поставят коланите.

България обаче не е взела участие в статистиката. Оказва се, че най-често хората до 40-годишна възраст и най-вече дами отхвърлят да си поставят защитни колани.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов акцентира, че когато се следи и за колани, би трябвало да се повдигне въпросът за държанието на служителите на реда. Какъв сигнал дават на обществото, когато ги виждаме да карат без колани, да стопират на неразрешени за това места, да карат без светлини, попита Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР