Уважаеми г-н председател, Уважаеми народни представители, От името на БСП искам да

...
Уважаеми г-н председател,
Уважаеми народни представители,
От името на БСП искам да
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: „Луковмарш“ противоречи на принципите на обществото, спасило своите евреи

Уважаеми господин ръководител,

Уважаеми народни представители,

От името на Българска социалистическа партия желая да изразя своето задоволство, че в тази зала беше сложена тематиката за „ Луковмарш “. Защото от дълго време считам, че е належащо да се направи един либерален хигиеничен кордон към тези сили в нашето общество, които се пробват да възкресят най-мрачните призраци на предишното. Които се пробват, още веднъж и още веднъж, всяка година да вършат факелно шествие на ненавистта. Факелно шествие на омразата. Факелно шествие, което опонира на всички правила на българското общество. Това общество, което преди време избави своите евреи. Това общество, за което самата Хана Аренд призна, че в действителност е показало приемливост в най-мрачната ера. И поради това, от името на Българска социалистическа партия, се разгласявам изрично срещу провеждането на „ Луковмарш “.

Отдавна ми е омръзнало всяка година, още веднъж и още веднъж, да повдигаме тази тематика. Всяка година, още веднъж и още веднъж, да слагаме огромните въпроси на българската народна власт. Всяка година, по някакъв чудноват метод, това шествие да се оказва позволено и всяка година по улиците на София да шестват тези мрачни сили, против които ние би трябвало изрично да се противопоставим.

Защото не е обикновено в 21 век в България да ставаме очевидци на сходно прояви. Не е обикновено в България, която се е запътила към някакво друго бъдеще, да има сили, които да се заиграват с мрачното минало, и които да насърчават сходни прояви. На това, веднъж вечно, би трябвало да бъде комплициран край.

Днес се навършват 31 години на един именит български стихотворец – Веселин Андреев. Този, прословутият, написал стихотворението „ Балада за комуниста “ с онази имитация: „ Не човек, а желязо. “ Веселин Андреев е представител на поколението, прекарало своята младост в борба с всички демони, които някой се пробва да възкреси през днешния ден. И поради това считам да завърша с една фраза, която считам, че Веселин Андреев би одобрил, и която профилактично, понякога, би трябвало да проехтява в тази зала: „ Смърт на фашизма! “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР