Утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература ще

...
Утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература ще
Коментари Харесай

Матурите по БЕЛ - в 750 училища и 4200 зали 

Утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература ще се организира в 750 учебни заведения и 4200 зали. Ангажирани за него са над 9000 квестори, оповестяват от Министерството на образованието и науката.

Изпитът стартира в 8:30 ч., а зрелостниците би трябвало да бъдат в изпитните зали най-малко 30 минути по-рано. Те би трябвало да си носят документ за идентичност и служебната записка, която може да бъде и на електронен притежател. Пише се с черен химикал. Изпитът е, разграничен на 3 модула. Първите два са по 60 минути, а третият - 120 минути.

За учениците със специфични просветителни потребности са планувани до 30 минути повече за първите два модула, а за третата част - до 60 минути повече.

И тази година оптималният брой точки на матурата ще е 100, а изпитът се счита за изискан при най-малко 30. Тестът се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 с къс свободен отговор и 2 - с уголемен свободен отговор.

Последният 41 -ви въпрос включва писане на есе или интерпретативно съчинение, като за втора поредна година за тях ще има 2 обособени тематики.

Резултатите от Държавния зрелостен изпит ще бъдат оповестени до 9 юни

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР