Утре съм насрочил Национален изпълнителен комитет на партията, за да

...
Утре съм насрочил Национален изпълнителен комитет на партията, за да
Коментари Харесай

Валери Симеонов намекна, че може да изтегли партията си от управлението

Утре съм насрочил Национален изпълнителен комитет на партията, с цел да решаваме какво ще вършим оттук насетне и дали ще продължаваме да участваме в ръководството. Това сподели вицепремиерът и ръководител на НФСБ Валери Симеонов по отношение на поисканите от премиера и след това подадени оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

" Оставките безусловно не са съгласувани с нас и освен тези оставки, а много оставки към този момент. Имаме Национален изпълнителен комитет. Не съм казвал съдружен съвет, защото от дълго време обединението не действа ", добави Симеонов, представен от " Фокус ".

По думите му става въпрос не за оставки, а за уволнения. " Така беше с ген. Николай Петров преди време, по този начин беше с уволненията в Министерството на земеделието, храните и горите, които бяха под паважен напън – за нула време. С това елементарно прахосване на административен капацитет, граден с десетилетия аз не виждам каква страна може да има. Да, Бойко Борисов ще оцелее, само че не знам дали страната ще оцелее “, съобщи още Симеонов.

Спешен съдружен съвет поради оставките на тримата министри желаеха от Вътрешна македонска революционна организация, която също е част от " Обединени патриоти ".

Според народния представител Искрен Веселинов, който направи изказване по случая в Русе, с този ход се цели да се тушира публичното напрежение, само че има заплаха да не се довърши разкриването на същински виновните лица за нещастието край Своге, съобщи БГНЕС.

Веселинов сподели, че ходът на ГЕРБ е бил изненада за тях и решението не е било обсъждано с никой от Обединени патриоти. Според него оставката на Нанков не е добра вест за бранша.

" Това, което заявяваме твърдо, е, че несъмнено би трябвало да бъде поета отговорност от всички на всяко равнище, които са отговорни за случая. Притесняваме се обаче с този бърз политически ход, който цели явно да се понижи публичното напрежение, да не остане незавършено разкриването на същински виновните лица ", сподели Веселинов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР