Устните са може би най-сексапилната и изкусителна част от женското

...
Устните са може би най-сексапилната и изкусителна част от женското
Коментари Харесай

Едва ли знаете тези 6 факта за устните

Устните са може би най-сексапилната и изкусителна част от женското тяло. Те са чувствени, буйни, красиви, съблазнителни, изкушаващи. Ето за какво не е чудно, че от епохи дамите се стремят да ги акцентират и създадат забележими.

Кожата на нашите устни е извънредно нежна, което я прави толкоз сензитивна към външни фактори като мраз, вятър и целувки, несъмнено.

Вижте 6 любопитни обстоятелството за устните:



Устните са свръхчувствителни

Заради множеството нервни окончания по тях, устните са едно от най- сензитивните места по тялото. По тях има над милион нервни окончания, заради което те са 100 пъти по-чувствителни от върховете на пръстите ни. Освен това върху тях няма защитни тъкани, което пък ги прави извънредно чувствителни към външни въздействия. Ето за какво би трябвало да поставяме постоянно грижи за тян, в случай че желаеме те да са красиви, меки и нежни.

Устните не се потят

Те нямат потни жлези, които играят съществена роля при хидратирането на кожата. Именно това е повода устните да изсъхват толкоз бързо. Ако не поставяме грижи за тях и им позволим да изсъхнат, те стартират да се пукат, а това може да докара до още по-неприятни положения като кървене, инфектиране, мъка и други, които основават извънреден дискомфорт.



Устните са неповторими

Те са като отпечатъците на пръстите ни. По света няма хора с идентични пръстови отпечатъци, както и не съществуват двама души с идентични по форма и релеф устни.



Какво придава цвят на устните ни

Приятният розовеещ колорит на устните се дължи на капилярите, ситуирани под лигавицата. Кожата върху устните има сред 3 до 6 пласта кафези, спрямо други елементи на тялото, където пластовете са към 16-20. Именно това прави кожата на устните да наподобява транспарантна, макар че не е.



С възрастта устните стават по-тънки

С напредването на възрастта, телата ни стартират да създават все по-малко количество колаген. Именно този протеин придава плътността и размера на устните, правейки ги красиви и чувствени. Колагенът е извънредно значим тъй като той оказва помощ на клетките да се регенерират. Но колкото повече остаряваме, толкоз по-малко количество колаген се създава от телата ни.Заради това и устните стартират да изтъняват и да губят своя здрав тип.



С помощта на устните можем да изберем сътрудник

Учените считат, че целувката има голяма роля при избора на сътрудник, с който да създадем семейство. При целувка се обменя биологична информация, която ни разрешава да усещаме феромоните на колегата. Този биологичен трансфер се случва в мозъка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР