Установени са 9 положителни проби за коронавирус от общо 99

...
Установени са 9 положителни проби за коронавирус от общо 99
Коментари Харесай

Става страшно! Още 9 болни у нас от коронавирус са официално потвърдени

Установени са 9 позитивни проби за ковид от общо 99 изследвани проби. Всички инфектирани са от град София. Те имат разнообразни истории. Четирима от инфектираните са в Белодробната болница.

Това съобщи генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА и на Националния действен щаб.

„ Всичките ни старания са ориентирани към ограничението на инфекцията, само че тя не може да бъде избегната “, посочи проф. Мутафчийски.

Във ВМА към среднощ е настанена жена с позитивна проба. Тя е била компаньон на инфектираната жена доктор, за която беше оповестено, че се е заразила през вчерашния ден. Тя се намира в приблизително тежко положение с двустранна бронхопневмония. Във ВМА се чака да дойдат още двама души с позитивни проби. Те са с лека клинична симптоматика

Чрез Националната лаборатория са открити още 6 лица с позитивни проби. От тях 4 са настанени в Белодробната болница. Те са от контактната група на умрялата през вчерашния ден жена в Института „ Пирогов “.

„ Контактните лица са четири открити и те са без никакви клинични недоволства. От останалите нямаме данни за някакво тежко заболяване все още. За ВМА най-тежко е положението на госпожата, която е била придружителка на откритата през вчерашния ден болна. Всичките посочени лица са от София “, посочи проф. Мутафчийски.

Последните 2 лица не се намират в болнични заведения, а се минали амбулаторно. „ Те ще бъдат настанени със профилиран превоз в една от трите лечебни заведения “, сподели той
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР